Ricciotti schenkt Hertme Schotse affaire
SPRANKELEND KLASSIEK MET EEN HEUSE BORNSE INBRENG

Ricciotti schenkt Hertme Schotse affaire

Met lef en liefde trekt het Ricciotti ensemble alles uit de kast om het publiek in Hertme te verleiden met haar concert “Scottish Fling”. Een fling betekent -naar het Nederlands vertaald- een korte maar hevige affaire. En dat was het. Een zwoele zomernacht, zuchtje wind, een ondergaande zon en een groep muzikanten waar je u tegen zegt.

 

Dit unieke symfonieorkest is een lust voor het oog, én oor. Authentieke jongeren die vol enthousiasme klassieke werken transformeren in hapklare stukken waar jong en oud spontaan van gaan dansen. Wát een energie en wát een talent, gewoon op gympen.

 

Honderd procent Borns

Maxje, violiste en ceremoniemeester, loodst op originele wijze de gasten de avond door met grappen, grollen en een focusdrank. Maar eerst de schijnwerpers op Sander Borst. Sander speelt de fagot en jazeker, Sander is 100% Borns.

 

“Dit is mijn tweede tournee met Ricciotti”, vertelt Sander met een enorme glimlach op zijn gezicht. Hij is via het studentenorkest in Delft, waar hij werktuigbouwkunde studeert, gevraagd om auditie te doen. “Het ene moment ben je student werktuigbouwkunde en het volgende moment speel je door heel Nederland en deze zomer ook nog eens in Schotland.” Zijn ouders Erik en Astrid (samen met Sander op de foto hiernaast) vinden het een super orkest. Dat hun zoon volgend jaar werktuigbouwkunde inwisselt voor het conservatorium in Amsterdam, moedigen ze aan.

 

Foutje? Dan een focusdrank!

Wat deze groep hier zaterdagavond heeft laten zien is ronduit geweldig. Geen moment staan ze stil, een instrument in hun handen als verlengstuk van het lichaam, dansend, lachend, en meeslepend. Dirigent Leonard Evers mag wel ogen voor en achter hebben, want niets is deze muzikanten te gek. Ze verspreiden zich met het grootste gemak tussen het publiek zonder dat er een valse noot valt. Maakt er iemand eens een keertje een foutje, dan eerlijk toegeven en een flinke slok van de zogeheten focusdrank.

 

De kinderen in het publiek mochten helpen een drankje te maken, het liefst met zoveel mogelijk ingrediënten, om het drankje zo vies mogelijk te maken. De focusdrank van deze avond bestond uit restjes koffie uit het publiek, wat limonade, melkpoeder en een lange vinger.

 

Mieke uit Borne kijkt vol bewondering naar de schotse tenor Jamie Munn: “De stem van die man maakt van alles los. Wat is het in Hertme toch geweldig.” Ook Ilse en Nicole genieten. “Wat een verrassing, hier word je echt vrolijk van. Zoveel energie van die jongelui, en dit is al hun tweede optreden vandaag.”

 

Alle optredens gratis

Of het nu om optredens gaat in een concerthal, de gevangenis, op een school of in het bejaardenhuis… ze zijn altijd gratis. Een heerlijke verrassing, en Ricciotti verrast graag. Door klassieke symfonieën en ouvertures op laagdrempelige wijze te brengen en met hetzelfde gemak het rapnummer a Snoop Dogg. Eigenlijk kun je dit straatsymfonieorkest het beste vergelijken met een soort van super-de-luxe dweilorkest.

 

Die filmpjes op social media van verrassingsoptredens in de metro, het zwembad of gewoon midden op straat, dat is Ricciotti. Mocht je nog geen groupie van het Ricciotti ensemble zijn, dan doe je jezelf te kort. Tot en met 27 juli spelen ze nog in Nederland, daarna is de groep te vinden in Schotland. Voor meer informatie www.ricciotti.nl. (AvLJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Ricciotti Hertme 2017


    reageren op deze pagina

    Willemien Holterman etst voor Mariakapel

    Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
    11-04-2024

    Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

    Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
    05-04-2024

    De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

    ‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
    31-03-2024

    Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

    Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
    18-03-2024

    Het geheim van de kimono

    Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
    09-03-2024

    Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

    In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
    06-03-2024