Enthousiasme na derde editie Kultûr in Hus
30-10-2017
STIJGENDE LIJN IN BEZOEKERSAANTALLEN INTIEME MINICONCERTEN

Enthousiasme na derde editie Kultûr in Hus

Maar liefst 95 mensen namen deel aan het Kultûr in Hus-festival op zondagmiddag 29 oktober. Deze derde editie, waarbij de deelnemers vier miniconcerten in huiskamers bijwoonden, werd daarmee een groot succes. “Het festival is zeker voor herhaling vatbaar, we gaan het volgend jaar weer organiseren”, vertelt een enthousiaste Matty Boenink.

 

Samen met Joke Batenburg heeft zij het evenement georganiseerd. Dat er 95 deelnemers waren, hadden ze van tevoren absoluut niet verwacht. “Het eerste jaar waren er 56 en vorig jaar 75. Er zit blijkbaar een goede stijgende lijn in, echt geweldig”, vindt Matty.

 

Acht artiesten

Zondagmiddag traden acht artiesten in acht Bornse huiskamers op: De Gema’s, Zanggroep Sansan, Double 6, Damessimo, Foezel 0.0, Channah & Jolien, Jasmijn Oude Grotebevelsborg & Jonathan Kuhlmann en Erik van der Endt. De deelnemers konden bij inschrijving hun voorkeur aangeven voor drie artiesten, de vierde was voor iedereen een verrassing. Een verrassing die in goede aarde viel. “Ik had het zelf niet uitgekozen, maar ik vind het wel echt heel leuk om te horen”, is een veelgehoorde reactie.

 

Afwisselend programma

“Het afwisselende van het programma sprak de mensen verrassend erg aan”, verwoordt Matty. “Van een zangoptreden naar een piano-optreden, alles door elkaar.” De optredens duurden een half uur, waarna er een kwartier de tijd was om naar het volgende huis te fietsen. Aan het einde van de middag kwam het hele gezelschap, artiesten én deelnemers, samen in de theaterzaal van het Kulturhus voor een grande finale. Hier speelden alle artiesten nog één nummer en was er voldoende tijd om met elkaar te praten.

 

Intiem

“Niet alleen het culturele aspect is heel belangrijk tijdens dit evenement, maar ook het sociale aspect”, legt Matty uit. “Tijdens de grande finale praatte iedereen volop met elkaar. Waar ben jij geweest, wat heb jij gezien, hoe vond jij het? De mensen waren zo enthousiast, dat is geweldig om te ervaren. De optredens zijn heel intiem, je zit er echt bovenop in zo’n huiskamer. Dat maakt het heel intens om mee te maken.” (DM/DWvB)

 

Foto’s © Bart Hogeweg

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024