Honden mogelijk doelwit tabletten
HERBERT SONDER VERMOEDT GERICHTE ACTIE TEGEN JACHTHONDEN MAX EN BUCK

Honden mogelijk doelwit tabletten

Herbert Sonder verhult zijn emoties niet. In zijn achtertuin aan de Zuid Esch zijn maandagochtend dertig blauwe tabletten gedeponeerd, die volgens Sonder maar één ding kunnen betekenen: iemand heeft het op zijn twee jachthonden Max en Buck gemunt. “Inwendig kook ik, ik ben in alle staten”, bekent Herbert Sonder. "Voorlopig denk ik alleen het slechtste. Je wordt op deze manier bang in je eigen huis, je kunt je honden niet meer eens meer in je eigen tuin laten lopen. Ik gebruik ze voor de jacht, we zijn er met ons allen enorm gek mee. Ik heb al honden vanaf mijn zestiende en ze zijn goed onder commando. Ze luisteren naar je op een woord.”

De woning van de familie Sonder, die verder bestaat uit Herbert’s maandag jarige echtgenote Marion en hun zoons Martijn, Ruben en Lyn, ligt langs het vorig jaar aangelegde fietspad van de Zuid Esch naar de wijk Bornsche Maten, dat zijn woning en de watertoren van elkaar scheidt. “Daardoor komt het wel eens voor dat de honden aanslaan, als daar mensen langs komen. Ze zijn waaks op het eigen erf en blaffen daarom soms sinds dat fietspad er is. Maar ze hebben nog nooit iemand een vlieg kwaad gedaan, zijn heel speels en hartstikke lief. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dit iets anders is dan een gerichte actie. Als iemand zomaar iets had weggegooid, hadden ook een paar van die pillen op het fietspad of tegen de schutting gelegen. Maar ze zijn daar ver overheen in onze tuin gegooid. Weetje, als iemand last van ze heeft, laat die dan even komen. Dan kun je erover praten en kijken wat je eraan kunt doen.”

Privacy nog meer aangetast
Maandagochtend om even voor zeven uur liet Herbert Sonder ze uit, de vijfjarige grote bruinwitte Munsterlander Max en de twee jaar jongere zwartwitte Engelse springer Buck. “Toen was er nog niets aan de hand. Om een uur of negen zag een van mijn zoons de kleinste met zo’n blauw tabletje in de bek, dat heeft ie losgelaten. Het ergste vind ik dat op deze manier je privacy nog meer wordt aangetast. Daar hebben we al een stuk van ingeleverd omdat het fietspad moest worden aangelegd. Het wordt er zo niet leuker op. Vandaag is het dit, morgen gooit iemand een stuk worst met gif erin over de haag. Ik kan hier ontzettend kwaad om worden.”

Herbert Sonder hoopt dat iemand tussen 07.00 en 09.00 uur iets heeft gezien. “Want zo’n gek kan natuurlijk ook andere honden iets aandoen.” Hij heeft het voorval direct gemeld bij de politie in Borne. Die bevestigt bij monde van wijkagent Jan Schmitz dat het de schijn heeft van een gerichte actie tegen de jachthonden van de familie Sonder. Maar deze al bestempelen als een poging de dieren te vergiftigen gaat hem vooralsnog te ver.

Slag om de arm
"Dat is op dit moment nog een beetje te kort door de bocht. We moeten een slag om de arm houden. De tabletten roken een beetje naar diervoeder en worden nog nader onderzocht. Het kunnen even goed xtc-tabletten of slaappillen zijn. Binnen enkele dagen zullen we wel weten wat het precies is. Dat neemt niet weg dat het er wel erg veel van weg heeft, dat dit niet onbewust is gebeurd. Daar heeft de aangever wel een punt.” (WP)

Op de foto boven Herbert Sonder, samen met zoon Ruben en zijn twee jachthonden, Max (rechts) en Buck.

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Nieuwe Kerkstraat is nu woonerf

In de Nieuwe Kerkstraat geldt vanaf nu een maximum snelheid van 15 kilometer per uur. Er zijn in...
07-09-2020

Maxime steelt de show

Roodoranje met een subtiel goudgeel randje. Dahlia Maxime kon zaterdag op veel bewonderende...
05-09-2020

Feestelijk moment bij nieuwe Hooiberg

Zaterdagmorgen kwamen alle twaalf jonge bewoners van De Hooiberg met hun ouders en vele...
05-09-2020

Opnieuw ongeval op kruispunt N743

Vrijdagmiddag werd een scooterrijder aangereden die het kruispunt bij Jasmin Garden overstak. De...
04-09-2020

Bob speurt… en vindt soms iets

Bob Tijhuis woont in de Bornsche Maten, is 13 jaar en heeft een niet-alledaagse hobby. Na...
02-09-2020

Zonnecollectief als olievlek

September vorig jaar startten een aantal bewoners van Wensink-Zuid met een collectief...
02-09-2020