Rolstoelgroep verrast door IJzeren Heinen
CADEAUTJE VAN DE VERZAMELAARS OUD IJZER EN METALEN VAN APOLLO

Rolstoelgroep verrast door IJzeren Heinen

Nietsvermoedend rolden donderdagmiddag de rolstoelen met daarachter de trouwe rolstoelduwers sporthal ’t Wooldrik binnen. Een kopje koffie met een praatje en daarna een kennismaking met de nieuwe activiteit van het Beweeg Trefpunt voor mantelzorgers stonden op het programma. Maar er wachtte nog een mooie verrassing voor de vrijwilligersorganisatie die al bijna 25 jaar, door weer en wind, mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn regelmatig van een leuk uitje voorziet.

 

Verrassing

Tot ieders verbazing nam plots Hans de Vries het woord. Namens de IJzeren Heinen van volleybalvereniging Ecare Apollo overhandigde hij het bestuur van de rolstolgroep een cheque van 500 euro. “We hebben gehoord dat de rolstoelgroep op 18 november het 25ste jaar van haar bestaan ingaat. Zo’n jubileum moet je vieren, goed vieren en lang vieren.” De geste en bijbehorende financiën konden daar mooi aan bijdragen. Het overrompelde bestuur was uiteraard heel blij met het mooie gebaar.

 

De IJzeren Heinen

De IJzeren Heinen zijn vier mannen die al zes jaar ijzer en metalen verzamelen en met de opbrengst daarvan de volleybalclub ondersteunen. Zo af en toe ligt ook een ander doel Bert Loohuis, Tom Groot Zevert, Hans de Vries en Gosse Boonstra na aan het hart, zoals de rolstoelgroep, waar de mannen veel waardering voor hebben.

 

Zes jaar geleden startte het initiatief van het ophalen van metalen en oud ijzer. “Andere verenigingen hebben kerststollen of potgrond. Wij zochten ook een activiteit om extra middelen binnen te halen voor de club. Het inzamelproject bleek succesvol te zijn. Het levert wat op”, vertelt Tom Groot Zevert. Aanvankelijk was het de bedoeling om op één zaterdag in het jaar metalen apparaten, printplaten, elektrische apparaten, eigenlijk alles dat voor het grootste deel uit metaal bestaat, te verzamelen en in te leveren bij Van Engelen Recycling. “Dat was de bedoeling……. Maar dan belt er de volgende week eentje op….. of we nog wat willen ophalen …… Nu is het een doorlopende actie geworden.” Bert Loohuis vult aan: “Als de garage leeg is, stuur ik een foto en dan staat er de volgende dag alweer wat voor de deur! De gekste dingen: fietsen, kranen……”

 

Enthousiast

Veel aan publiciteit doen de mannen niet. “Het breidt zich vanzelf als een olievlek uit”, verklaart Tom het groeiende aanbod. Zo mochten de IJzeren Heinen al eens een kantoorpand strippen van metaal en zelfs doelpalen van een voetbalveld verwijderen. De vier hebben er overduidelijk enorm veel lol in en het enthousiasme is blijkbaar aanstekelijk. “We hebben heel veel aspirant IJzeren Heinen”, lachen ze. “De jeugd van Apollo vindt het leuk om een beetje met radiatoren te gooien bij Van Engelen. Dat doen ze liever dan lootjes verkopen.” Omgekeerd is ook het recyclingbedrijf blij met de IJzeren Heinen. Gosse Boonstra: “Ze verwijzen nu ook klanten naar ons door. Zij kunnen niet voor alles gaan rijden, wij gaan het metaal dan ophalen.”

 

Kortom een zogenaamde win-win-win-actie. Met voordelen aan veel kanten en deze donderdag dus ook voor de rolstoelwandelgroep. (AJ)

 

Wie ook graag van zijn oud ijzer en metaal af wil (geen koelkasten en diepvriezers) kan de IJzeren Heinen van Apollo bereiken via 06-13450127

 

(Op de foto in de tekst vanaf links: Gosse Boonstra, Hans de Vries, Tom Groot Zevert en Bert Loohuis)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
HenriĂ«tte Snellers — 21 nov 2017
het bestuur van de rolstoelwandelgroep was overdonderd en een beetje sprakeloos van zo'n mooi gebaar. mannen super bedankt.
bestuur rolstoelwandelgroep Borne.
Engelien Kenkhuis — 17 nov 2017
"Dik verdiend"
Maak er morgen een mooi feest van!!

Zondag koeiendans bij Bonthuis

Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
16-04-2021

‘Hier woon je toch nog niet?’

Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
15-04-2021

Zeldzame grote vos gesignaleerd

Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
14-04-2021

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021