Rolstoelgroep verrast door IJzeren Heinen
CADEAUTJE VAN DE VERZAMELAARS OUD IJZER EN METALEN VAN APOLLO

Rolstoelgroep verrast door IJzeren Heinen

Nietsvermoedend rolden donderdagmiddag de rolstoelen met daarachter de trouwe rolstoelduwers sporthal ’t Wooldrik binnen. Een kopje koffie met een praatje en daarna een kennismaking met de nieuwe activiteit van het Beweeg Trefpunt voor mantelzorgers stonden op het programma. Maar er wachtte nog een mooie verrassing voor de vrijwilligersorganisatie die al bijna 25 jaar, door weer en wind, mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn regelmatig van een leuk uitje voorziet.

 

Verrassing

Tot ieders verbazing nam plots Hans de Vries het woord. Namens de IJzeren Heinen van volleybalvereniging Ecare Apollo overhandigde hij het bestuur van de rolstolgroep een cheque van 500 euro. “We hebben gehoord dat de rolstoelgroep op 18 november het 25ste jaar van haar bestaan ingaat. Zo’n jubileum moet je vieren, goed vieren en lang vieren.” De geste en bijbehorende financiën konden daar mooi aan bijdragen. Het overrompelde bestuur was uiteraard heel blij met het mooie gebaar.

 

De IJzeren Heinen

De IJzeren Heinen zijn vier mannen die al zes jaar ijzer en metalen verzamelen en met de opbrengst daarvan de volleybalclub ondersteunen. Zo af en toe ligt ook een ander doel Bert Loohuis, Tom Groot Zevert, Hans de Vries en Gosse Boonstra na aan het hart, zoals de rolstoelgroep, waar de mannen veel waardering voor hebben.

 

Zes jaar geleden startte het initiatief van het ophalen van metalen en oud ijzer. “Andere verenigingen hebben kerststollen of potgrond. Wij zochten ook een activiteit om extra middelen binnen te halen voor de club. Het inzamelproject bleek succesvol te zijn. Het levert wat op”, vertelt Tom Groot Zevert. Aanvankelijk was het de bedoeling om op één zaterdag in het jaar metalen apparaten, printplaten, elektrische apparaten, eigenlijk alles dat voor het grootste deel uit metaal bestaat, te verzamelen en in te leveren bij Van Engelen Recycling. “Dat was de bedoeling……. Maar dan belt er de volgende week eentje op….. of we nog wat willen ophalen …… Nu is het een doorlopende actie geworden.” Bert Loohuis vult aan: “Als de garage leeg is, stuur ik een foto en dan staat er de volgende dag alweer wat voor de deur! De gekste dingen: fietsen, kranen……”

 

Enthousiast

Veel aan publiciteit doen de mannen niet. “Het breidt zich vanzelf als een olievlek uit”, verklaart Tom het groeiende aanbod. Zo mochten de IJzeren Heinen al eens een kantoorpand strippen van metaal en zelfs doelpalen van een voetbalveld verwijderen. De vier hebben er overduidelijk enorm veel lol in en het enthousiasme is blijkbaar aanstekelijk. “We hebben heel veel aspirant IJzeren Heinen”, lachen ze. “De jeugd van Apollo vindt het leuk om een beetje met radiatoren te gooien bij Van Engelen. Dat doen ze liever dan lootjes verkopen.” Omgekeerd is ook het recyclingbedrijf blij met de IJzeren Heinen. Gosse Boonstra: “Ze verwijzen nu ook klanten naar ons door. Zij kunnen niet voor alles gaan rijden, wij gaan het metaal dan ophalen.”

 

Kortom een zogenaamde win-win-win-actie. Met voordelen aan veel kanten en deze donderdag dus ook voor de rolstoelwandelgroep. (AJ)

 

Wie ook graag van zijn oud ijzer en metaal af wil (geen koelkasten en diepvriezers) kan de IJzeren Heinen van Apollo bereiken via 06-13450127

 

(Op de foto in de tekst vanaf links: Gosse Boonstra, Hans de Vries, Tom Groot Zevert en Bert Loohuis)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
HenriĂ«tte Snellers — 21 nov 2017
het bestuur van de rolstoelwandelgroep was overdonderd en een beetje sprakeloos van zo'n mooi gebaar. mannen super bedankt.
bestuur rolstoelwandelgroep Borne.
Engelien Kenkhuis — 17 nov 2017
"Dik verdiend"
Maak er morgen een mooi feest van!!

Behoefte aan acht woonwagenstandplaatsen

Uit onderzoek blijkt dat er in de gemeente Borne behoefte is aan in totaal acht...
18-02-2020

Nieuwe wet voor ongetrouwde ouders

ADVERTORIAL • Als ongetrouwde ouders samen een kind krijgen, heeft alleen de moeder...
18-02-2020

Participatieproces windmolens ontmoet wantrouwen

Ze hingen er met de benen uit. Voor de uitleg over het participatieproces van het project voor...
13-02-2020

'The war on EPR'

De eikenprocessierupsen zorgen voor steeds meer overlast. In Borne was er vorig jaar een record...
12-02-2020

Senioren naar Risk Factory Twente

Op dinsdag 18 februari kunnen senioren uit Borne, Hertme en Zenderen in de Risk Factory op het...
11-02-2020

Leerlingen in actie tegen gedrag weggebruikers

Toen Maud, lid van het juniorteam (leerlingenraad red.) van de St.Stephanusschool in Zenderen,...
11-02-2020