Informatie over de ontwikkeling van het kind van 0-2 jaar
20-11-2018
INFORMATIEBIJEENKOMST DOOR FYSIOTHERAPIE FLEMINGHOF EN LOGOPEDIEPRAKTIJK BORNE

Informatie over de ontwikkeling van het kind van 0-2 jaar

ADVERTORIAL. Fysiotherapie Fleminghof en Logopediepraktijk Borne verzorgen samen een informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van het kind van 0-2 jaar.

 

Datum: maandag 26 november 2018

Tijd: van 19:30 – 21:00 uur

Locatie: Fysiotherapie Fleminghof/Logopediepraktijk Borne, Fleminghof 5-8 te Borne

 

Lincy Broekhuis, Master kinderfysiotherapeut, geeft deze avond informatie over de motorische ontwikkeling van een kind in de leeftijd van 0-2 jaar. Ze geeft tips over de juiste houding van je kind en hoe je met je kind kunt spelen. In de eerste levensjaren leert een baby op motorisch gebied veel dingen in korte tijd: omrollen, op de buik liggen en hoofd optillen, zitten, staan, reiken, grijpen etc. Vaak leert een kind dit vanzelf, maar soms kan een kind wat ondersteuning gebruiken. Ook kan je kind een voorkeurshouding hebben, onrustig of gespannen zijn, zich veel overstrekken of op een bijzondere wijze voortbewegen (billenschuiven of tenenlopen). Een kinderfysiotherapeut kan de motorische ontwikkeling stimuleren en begeleiden.

 

Daarnaast vertelt Bea Penders, preverbaal logopedist, iets over zowel de ontwikkeling van het eten en drinken als de communicatie. Zij geeft deze avond praktische tips om je kind zo optimaal mogelijk op deze gebieden te kunnen stimuleren. Preverbale logopedie is een specialisatie binnen de logopedie. Men kan er terecht als een kind problemen heeft met drinken uit de borst of de fles, het eten van de lepel, het drinken uit een beker of het leren kauwen van meer vast voedsel. In de vroege ontwikkeling is ook het begin van de communicatieve ontwikkeling van belang.Soms heeft een kind, om wat voor reden dan ook, moeite met de verschillende aspecten uit de periode van de beginnende communicatie (het maken van klanken, manieren om te communiceren, taalbegrip of het maken van de eerste woordjes). Ook dan kan logopedie ingeschakeld worden.

 

De informatiebijeenkomst is gratis. Graag vooraf aanmelden, telefonisch op nummer (074) 2663389 of per mail info@fysiofleminghof.nl

Je bent van harte welkom!

 

 

Alles onder één dak voor moeder en kind

Fysiotherapie Fleminghof heeft aanstaande moeders en moeders en hun (pasgeboren) kinderen veel te bieden. Aanstaande moeders kunnen deelnemen aan ZwangerFit®. Tijdens de ZwangerFit®-lessen wordt training gegeven om de conditie te behouden en/of te verbeteren, waardoor (bekken)klachten en fysieke ongemakken voorkomen kunnen worden. De cursus heeft een duidelijk preventief karakter. Daarnaast is er een korte lijn tussen de ZwangerFit®-docente en de bekkenfysiotherapeute, Nadine van Houwelingen-Zomer.

 

In navolg van de ZwangerFit® kan na de bevalling worden deelgenomen aan MamaFit®. Deze groepsles is gericht op herstel van conditie, mobiliteit en algehele fitheid na de bevalling. Er is aandacht voor een sterke rug en stabiliteit van het bekken. Daarnaast speelt ook herstel van de bekkenbodemspieren een belangrijke rol. Er is zowel een MamaFit® indoor als outdoor.

 

Voor meer informatie, mogelijkheden, tijden en tarieven verwijzen we u door naar de website www.fysiofleminghof.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024