Honderd kamelen gaan op reis
20-09-2019
KINDERBOEKEN VAN ANKA JACOBS GESCHONKEN AAN KINDERZWERFBOEK

Honderd kamelen gaan op reis

Aan de vooravond van de Kinderboekenweek 2019 doneren auteur Anka Jacobs, illustrator Ellen Hooghoudt en hun uitgeverij Memphis Belle/Just4Kids honderd exemplaren van het vorig jaar verschenen kinderboek 'Een kameel op de stoep' aan KinderZwerfboek. Omdat niet ieder kind een boek kan kopen, hoopt deze organisatie tijdens de komende Kinderboekenweek maar liefst 100.000 boeken ‘op reis’ te sturen naar verschillende KinderzwerfboekStations, waarvan er twee staan op beide locaties van basisschool De Vonder, eentje aan het Welemanserf en sinds kort is er ook een boekenkastje bij Plus Huls van den Nieuwboer, waar iedereen een kinderboek uit kan lenen of een uitgelezen boek kan brengen.

 

Vrijdag werden de 100 boeken afgeleverd bij het DHL-servicepunt bij de Plus in Wensink-Zuid in het bijzijn van burgemeester Gerard van den Hengel. DHL ondersteunt de actie en draagt zorg voor de verspreiding naar de diverse zwerfboekenstations.

 

Inclusiviteit

Het kinderboek van Anka Jacobs en Ellen Hooghoudt sluit mooi aan bij het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee. In ‘Een kameel op de stoep’ komen van over de hele wereld de vrienden van Carlos de Cavia naar Mexico voor een groot trouwfeest voor Nomaad en zijn bruid Kamelia. Anka Jacobs: “Maar wellicht nóg belangrijker is het overkoepelend thema van dit kinderboek: inclusiviteit, waar tegenwoordig in het maatschappelijk debat steeds vaker en met steeds meer urgentie over gesproken wordt – en dan vooral over het gebrék eraan in onder meer kinderboeken en in de media. ‘Een kameel op de stoep’ is een kleurrijk en grappig boek dat bijdraagt aan diversiteit en inclusiviteit.”

 

Anka Jacobs is specialist op het gebied van interculturele communicatie, illustrator Ellen Hooghoudt maakt onder meer spotprenten voor politiek lifestyle magazine Bernie. ‘Een kameel op de stoep’ is vertaald in het Engels en klaar voor internationale lancering. Intussen wordt er gewerkt aan een vervolg.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024