BVV Borne verliest fors in Groenlo
04-11-2019
LASTIGE MIDDAG TEGEN SV GROL: 5-1

BVV Borne verliest fors in Groenlo

Op een mooi sportcomplex in Groenlo verloor BVV Borne kansloos van een ontketend SV Grol. De thuisploeg was heer en meester en liet vanaf het begin blijken dat Borne een lastige middag ging beleven. Reeds in de derde minuut kreeg Borne aanvoerder Danny van Laar de gele kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Reuvers. De leidsman had het voor de aftrap al aangekondigd en hield keurig woord. Afijn, SV Grol combineerde prima, hanteerde direct een hoog baltempo en met veel bewegende middenvelders reeg het de kansen aaneen.

 

In de zevende minuut opende Berentsen met een rake kopbal de score en in de twaalfde en veertiende minuut waren respectievelijk Rexwinkel en Riteco het die de stand al op 3-0 hadden gebracht, en Borne had nog geen fatsoenlijke fase van balbezit op kunnen eisen. Geen schande tegen deze tegenstander, laat dat wel duidelijk zijn. Vlak voor rust kon Mart Snippers iets terug doen en Snippers tikte, na een prima aanval over de linkerflank van dichtbij de 3-1 binnen.

 

Overtuiging ontbreekt

Na rust namen de Groenloërs iets gas terug en kwam Borne meer en langer in balbezit, dan liet het ook zien aardig te kunnen voetballen en even leek het erop dat de Bornenaren terug in de wedstrijd konden komen. Het kwam tot kansen en doelpogingen, maar de overtuiging leek te ontbreken. SV Grol leek het ook wel te geloven en zo brak er een fase aan waar weinig tot niets te beleven viel.

 

Ook de heer Reuvers was die mening toegedaan en voelde blijkbaar dat er iets moest gebeuren. Geheel onnodig trok de referee drie keer geel en alle keren waren de kaarten voor Borne spelers. In de 71ste minuut maakte Zieverink er met een mooie treffer 4-1 van en was het duel definitief gespeeld. Dat Rexwinkel er in de 91ste minuut nog 5-1 van maakte, was slechts voor de statistieken. Met deze verdiende overwinning heeft SV Grol de eerste periodetitel gewonnen. Een mooie opsteker voor de ploeg die vorig jaar al van zich lieten spreken in de derde klasse en ook nu hebben ze laten zien toe te zijn aan een niveau hoger.

 

Volgende week speelt BVV Borne tegen Reutum. Het duel in Reutum begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024

Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagavond in het thuisduel tegen DZC’68 al na...
13-05-2024

BZSV speelt gelijk tegen SC Enschede

Zaterdag speelde BZSV de Blauwwitters haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. SC Enschede...
13-05-2024

Bart Lucas wint zilver op EK Klootschieten

Tijdens de Europese kampioenschappen Klootschieten in het Duitse Neuharlingersiel, aan de...
12-05-2024

G1-voetballers NEO vieren kampioenschap

Ze hebben nog één wedstrijd te gaan, komende zaterdag in en tegen Reutum, maar dat...
12-05-2024

NEO zet volgende duurzame stap

Zaterdagmiddag mocht wethouder David Vermorken de officiële handeling verrichten ter...
11-05-2024