BOP gaat verkeersveiligheid onderzoeken
24-02-2020
MEESTE STEMMEN IN DE POLL NAAR SITUATIE IN HET CENTRUM

BOP gaat verkeersveiligheid onderzoeken

Meer dan 300 lezers lieten hun stem gelden in de poll waarin we vroegen een voorkeur aan te geven voor een eerste onderwerp voor het Borns Onderzoek Platform, kortweg BOP. Het was een nek-aan-nekrace tussen de ‘verkeersveiligheid in het centrum’ en ‘het groenbeleid met betrekking tot kappen en herplanten van bomen’. Met uiteindelijk één stem verschil werd het de verkeersituatie in het centrum. Met 132 stemmen bleek dit net iets meer aan te spreken dan het groenbeleid, dat op 131 stemmen bleef steken. Voor het onderwerp ‘regiotaxi/AOV/Buurtbus’ kozen 54 mensen.

 

Shared Spaces

BOP gaat zich dus nu verdiepen in de ‘Shared Spaces’ in de centrumstraten. Bij een onderzoek zou je kunnen denken aan wat de achterliggende gedachte achter het concept van Shared Space is en op welke wetenschappelijke onderbouwingen dit is gebaseerd. Hoe pakt dit in de praktijk uit? Vraagt de specifieke situatie van de Nieuwe Kerkstraat bepaalde eisen? Is er sprake van ongevallen of bijna ongevallen? Zijn er andere aspecten die de veiligheid ter plekke beïnvloeden? Hoe ervaren de verschillende typen verkeersdeelnemers en andere stakeholders (onder andere winkeliers) de Shared Space inrichting? Zijn er snelle maatregelen denkbaar die de situatie kunnen verbeteren, indien dat nodig wordt geacht? Welke alternatieven zijn er en welke consequenties hebben deze alternatieven? Vragen waarop BOP de komende tijd antwoorden gaat zoeken.

 

Het groenbeleid had slechts één stem minder. Het onderwerp zal daarom niet in de prullenbak verdwijnen, maar op een of andere manier weer aan de orde komen. Wellicht bij een volgende selectie voor een onderwerp voor BOP.

 

Het onderzoek is te volgen via het speciale BOP-Onderzoek plein, waar ook meer informatie over BOP te vinden is.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 26 feb 2020
Inhoudelijk reagerend, lijkt het mij waar, dat de club veel gewicht in de schaal legt. Denk aan de GVW die inmiddels de 5 miljoen kosten nadert (alle ambtelijke uren meerekenend), Het sportpaleis waarvan het belangrijke zwembad slechts een opknapbeurt krijgt (dus niet vergroot wordt voor het groeiende Borne) en desondanks toch 30 miljoen gaat kosten door in plaats van bijbouwen gekoppeld aan de bestaande hal, die maar te slopen. Inhoud genoeg?
Lichtgeel hesje — 26 feb 2020
Dank voor uw inhoudelijke reactie, ben inderdaad fan van dit platform en houd mij dan ook netjes aan de fatsoensnormen van BB.
Stephan Velthuis — 25 feb 2020
Lichtgeel hesje is zo te zien een groot fan van dit platform om daarin zijn suggestieve meninkje te delen. Vervelend dat berichten als deze op dergelijke wijze geplaatst worden. Volgens mij is dat tegen de richtlijnen van deze app in. Beheerder doe je er iets aan of maakt diegene zichzelf bekend?
Lichtgeel hesje — 25 feb 2020
Ik begrijp dat BOP uit de koker komt van BB en niet uit de koker van politiek Borne. Wat gebeurt er dan met de uitkomst van dit onderzoek, ofwel wat is de status van dit gebeuren? Kan me overigens niet aan de indruk onttrekken dat de uitkomst van de poll behoorlijk gepushed zou kunnen zijn vanuit Borne Nu, gezien de strekking van het artikel over ditzelfde straatje in BB van 22-1 jl..
Ron Hartman — 24 feb 2020
Knappe foto. De fietsen geparkeerd tot in de as van de weg. Groot onderdeel van een probleempje?

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024