Drie maanden rotzooi bij containers
03-01-2021
EEN COMPILATIE VAN MELDINGEN BIJ DE NETTORAMA

Drie maanden rotzooi bij containers

Een jaar geleden werd in Borne Diftar ingevoerd, met als doel het aantal kilo’s restafval te verminderen en afval scheiden te bevorderen. Twente Milieu meldde halverwege vorig jaar dat de hoeveelheid restafval inderdaad was gedaald, van 76,4 kilo per inwoners naar 46,6 kilo.

 

Bijplaatsingen

Nadelige gevolgen werden ook vermeld: meer vervuiling van andere afvalstromen en een (lichte) stijging van het aantal bijplaatsingen rondom ondergrondse containers. Dit laatste zou, volgens Twente Milieu, ook te maken hebben met corona en de opruimwoede die daardoor is ontstaan.

 

Er zouden extra schoonmaakrondes ingevoerd worden om het probleem van de bijplaatsingen te tackelen en bij de Nettorama werd een extra verpakkingencontainer geplaatst, omdat de capaciteit van het milieu-eiland niet voldoende bleek.

 

Drie maanden bij de Nettorama

BorneBoeit krijgt regelmatig foto’s toegestuurd van rotzooi bij containers. Dat was ook het geval voordat Diftar werd ingevoerd. Of het afgelopen jaar erger was en wat de oorzaak is kunnen wij niet beoordelen, maar opvallend is wel het grote aantal meldingen van troep in de buurt van de containers bij de Nettorama.

 

Hieronder een compilatie van meldingen in de drie laatste maanden van vorig jaar. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
wgkub — 05 jan 2021
is nascheiding een oplossing?! ipv de door de makelaar/diftar/wethouder opgelegde voorscheiding!?
Goedheiligman — 05 jan 2021
Nou op kerstmiddag liet de ophaaldienst in grootte getalen de afval containers staan in de omgeving T' wooldrik , voorzien met een papieren aanhangsel omdat er zg foutief afval erin zou bevinden . Zoekt nu iemand speciaal naar de inhoud tussen meerdere afval naar een stukje papier ? Het gaat om de oranje container , velen meer ook op't Letterveld stonden met zo'n etiket eraan .
Is dat nu burgertje pesten op kerstmiddag of liep iemand voor de wagen die geen VERSTAND van de gemeente Borne heeft ? Dus niet raar deze vreemde afval stromen he !?
Lichtgeel hesje — 04 jan 2021
Waar blijft de reactie hierop van de diftar-wethouder en de uitvoerders Twente Milieu? Natuurlijk zijn zowel het vaste als het variabele tarief voor 2021 al vast weer verhoogd. Hoezo kostenverlagend? Dit was toch het criterium voor de partij van de diftar-wethouder om voor invoering te stemmen? Valt niet anders te betitelen dan als volksverlakkerij.....
Kim — 03 jan 2021
Dat mensen hun volle zakken verpakkingsmateriaal niet weer mee nemen naar huis en bij de container neerleggen dat snap ik best.
Maar al dat afval dat niet in de oranje container hoort er ook bij zetten dat snap ik niet.
Mensen noemen de oranje container plastic afval en dumpen alles dat zij plastic noemen ook in die container. Zo is kunststof geen plastic; dus die tummytub , tuinstoelen, kratjes e.d. horen bij het restafval. Of brengen het naar de Westermaat.
Wellicht is het een goed idee om een bord te plaatsen bij de verpakkingscontainer wat er wel en wat er niet in mag
Hans M — 03 jan 2021
Laten we nou even niet naïef doen. Met die Diftar maatregelen loont het om overal waar dat zich aanbied je rotzooi te dumpen. Diftar gaat uiteindelijk meer kosten dan de oorspronkelijke werkwijze of nascheiding. Dat was duidelijk nadat Hengelo, Enschede en Haaksbergen Diftar gingen invoeren. Maar ja als de gemeente met handen en voeten gebonden zit aan Twente Milieu krijg je ook maar 1 oplossing: Diftar. Straks met camera's en nog hogere rekeningen. Dank u wel meneer Kotteman.
Josefien — 03 jan 2021
Wat ik mis is een rest afval container. Ik hoef de grijze container niet. Liever zie ik een rest afval container bij dit milieu park.
Henry — 03 jan 2021
Er zijn best wel mensen die willen reclameren, ook ik doe dit regelmatig, maar........vermeld dan een gratis nummer op de stortkokers en geen nummer waarbij je betalen moet. Dit is de wereld op z’n kop. Helaas heb ik dit al vaker voorgesteld, maar nooit geen reactie van TM ontvangen. Gemiste kansen TM!
Hans — 03 jan 2021
Tja, volle bakken kan een probleem zijn ...maar ik vraag me veel meer af wat voor een asociaal volk er in ons mooie dorp woonachtig is. Gooi je afval in je eigen containers, of breng het naar de Westermaat. Je eigen woonplaats zo vervuilen is een grote schande
Rene — 03 jan 2021
Vorige week aan het zonnig spoor bij het hondenlosloopgebied lag een kompleet interieur in sloot een tv een bankstel ed.
wgkub — 03 jan 2021
ook bij de Dorsmolen regelmatig de containers vol, wat schijnbaar in de hand werkt dat mensen het er naast zetten............vaker leeg maken van deze containers door twente "milieu" zou een uitkomst bieden!!

 

 

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021

Johan Meijer in gesprek met…

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van een nieuw praatprogramma op...
11-04-2021

Vervolg informatie coronavaccinaties huisartsen

De coronavaccins zijn door de huisartsen ontvangen en vanaf maandag 12 april worden de eerste...
10-04-2021

Het kriebelt volop in Borne…

Niets is zo veranderlijk als het weer, luidt het spreekwoord. Want was het eerder deze week al...
04-04-2021