Expositie in Koetshuis: Francine Krijgsman-Pol

MEI

03

JUN

30

Expositie in Koetshuis: Francine Krijgsman-Pol


Zij groeide op in Hengelo en woont en werkt als kunstenares in Borne.

Begon in 1997 met aquarelleren en schilderen met acrylverf bij het toenmalige C K V (Centrum Kunstzinnige Vorming ) te Dronten onder begeleiding van Monique Hanekamp, docent beeldend.

 

Zelf vertelt ze daarover: “Ik heb daar in de loop van de tijd kennis gemaakt met allerlei technieken, materialen, opdrachten waardoor ik werd uitgedaagd om me verder te ontwikkelen. Ik ben blijven schilderen en werd tweemaal regionaal winnaar van de landelijke Talens Palet teken- en schilderprijs in Flevoland. In 2018 won ik bij Raamkunst Hengelo de 1e prijs met mijn drieluik “ Stork ketels “ in het kader van 150 jaar Stork.”

 

Over haar werk stelt ze; “Mijn schilderijen bestaan vaak uit geabstraheerde natuurlijke vormen. Ik werk graag met acrylverf en palletmes op grotere doeken en maak gebruik van gemengde technieken. De gelaagdheid en structuren die ik toepas, geven verrassende en onverwachte effecten. Ik laat me inspireren door oude, aangetaste materialen, gebouwen of gesteentes, de natuur, plattegronden, thema’s en gedichten. Maar het zoeken, maken en bekijken is steeds weer een uitdaging en ontdekking”.

van 2 mei tot eind juni.

 

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art). Jaap Besteman, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus Borne.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip