Bredere bochten Weerselosestraat
AANPASSINGEN MOETEN STROOM ESCH BETER WAPENEN TEGEN ZWAAR VERKEER

Bredere bochten Weerselosestraat

Zodra het weer het toelaat zal de gemeente Borne een begin maken met het aanpassen van de Weerselosestraat tussen de rotondes bij De Wanne en De Bonte Koe. Een aantal ingrepen moet de straat beter bestand maken tegen het zware verkeer dat door de wijk gaat.

Vooral fietsers komen soms bijna letterlijk in de knel als transport- en vrachtwagens de Weerselosestraat benutten om vanuit de richting Hengelo naar Hertme te geraken en andersom. De wijkvereniging Stroom Esch ijvert al 2,5 jaar voor een betere situatie en zou het liefst het zware verkeer helemaal buiten de wij houden. Ze heeft zich er ondertussen echter bij neergelegd dat het zover niet zal komen en is content met de werkzaamheden die zodra het weer het toelaat binnenkort zullen beginnen.

De gemeente heeft de wijkvereniging laten weten dat de haakse bocht die veel problemen heeft (foto boven), twee meter breder wordt. Er is ondertussen een kapvergunning afgegeven voor het neerhalen van de drie bomen, die nu nog een sta-in-de- weg vormen. Ook de iets verderop gelegen flauwe bocht (middelste foto) wordt wat breder. Vanaf daar tot aan de rotonde bij De Wanne worden fietsstroken aangelegd, zoals die ook al elders op de Weerselosestraat gemeengoed zijn. Daarmee wordt de suggestie gewekt dat de straat wat smaller is geworden, wat naar verwachting de animo van bestuurders van vrachtwagens de Weerselosestraat aan te doen zal verminderen.

Ook de rotonde zelf (foto onder) krijgt een opknapbeurt. In het verleden raakte deze geregeld behoorlijk beschadigd en moest deze worden gerepareerd. Daar worden betonen platen aangebracht, die aanzienlijk duurzamer zijn dan de huidige voorziening. (WP)





 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
marc — 21 jan 2017
het is al misgegaan bij de aanleg van de wijk, er is gewoon niet over nagedacht en hebben ze deze weg zo dom aangelegd. er had toen al een rondweg er omheen moeten komen, maar dat is nu niet meer mogelijk. en die vrachtwagens gaan niet harder door die bochten heen. het zijn gewoon rotbochten en niet alleen voor vrachtwagens, heb vaak genoeg meegemaakt dat ook automobilisten daar de binnenbocht namen terwijl dat daar niet kan.
Ex bewoner Weerselosestraat — 20 jan 2017
Het gaat niet om veiligheid. Bredere bochten geven de heren vrachtwagenchauffeurs en traktorrijders de mogelijkheid meer gas te geven. Dom en bloedlink.
Jan Horstman — 19 jan 2017
Een noordelijke rondweg aanleggen lijkt mij beter. Hoeven automobilisten niet dwars door de wijk heen rijden. Da's een stuk veiliger.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024