Knappe zege Borne op RSC
20-02-2017
AANTREKKELIJK DUEL BRENGT TEAM WEER OP DE WEG OMHOOG

Knappe zege Borne op RSC

BVV Borne heeft thuis met 5-3 gewonnen van RSC uit Rossum. Na een weergaloze eerste helft was het halverwege al 4-0. Na rust kwam de eindzege geen moment meer in gevaar. Door dit resultaat zijn de geelzwarten naar de vijfde plek op de ranglijst geklommen.

 

Furieuze start

Borne, met jeugdspeler Rowin van de Kolk in de gelederen, kwam furieus uit de startblokken en wist al na vier minuten het net te vinden toen Robin Boomkamp met een bekeken schot van de rand van het strafschopgebied, de stand op 1-0 bracht. In de zesde minuut werd de score al verdubbeld. Assink legde de bal feilloos op de vrijstaande Pieterson die met het hoofd keurig de inlopende Mart Kosterink bediende. Kosterink pegelde het leer vervolgens onberispelijk hard achter de Rossumse doelman. Amper een minuut later viel bijna de derde Bornse treffer, maar de doelman redde knap op een kopbal van Toebes.

 

Na een enerverend eerste kwartier nam de thuisploeg even gas terug en zag het de gasten voor het eerst voor doelman Post verschijnen. Alert reageren voorkwam de tegentreffer. In de 24ste minuut bracht Pieterson de stand op 3-0 in Borns voordeel. Na een geweldige en snelle aanval, opgezet door Mart Kosterink die over de linkerflank de diepte in werd gestuurd, haalde Kosterink de achterlijn. Hij legde de bal terug op de inlopende Pieterson die koel afrondde.

 

Het laatste kwartier tot de rust waren beide teams gelijkwaardig, maar het was toch de thuisploeg die nog eenmaal wist te scoren. Goed doorzetten van wederom Kosterink betekende de 4-0 in de 45ste minuut. Een lekkere eerste helft voor deze speler met twee treffers en een assist. Maar ook in de defensie stond het goed en was met name verdediger Jordy Dobbe niet te passeren.

 

Tweede helft

De tweede helft was nog maar net begonnen of doelman Post van BVV Borne kon de bal uit zijn doel vissen. Helthuis profiteerde van onachtzaamheid bij Borne en bracht met zijn treffer de stand op 4-1. De geelzwarten rechtten echter direct de rug en zetten vol druk. Dit resulteerde in een hoekschop en in de 50ste minuut was het verschil weer vier doelpunten, want het was Sven Pieterson die de stand met een prachtige schuiver op 5-1 bracht. Zes minuten later werd het verschil weer teruggebracht tot drie treffers want het was Leferink van RSC die een korte combinatie door het midden netjes afrondde en daarmee de 5-2 aantekende.

 

In het laatste deel van de wedstrijd vergat de thuisploeg te voetballen en oogde het op sommige momenten onrustig, maar toch had je het gevoel dat Borne ieder moment nog een tandje kon opschakelen. In de slotfase van dit aantrekkelijke duel was het opnieuw Leferink die het net wist te vinden en de eindstand van 5-3 op het scorebord bracht.

 

Met deze teamprestatie heeft Borne de weg omhoog weer gevonden en kan het zich opmaken voor de tweede seizoenshelft. In verband met carnaval is er volgend weekend geen speelprogramma.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024