Indrukwekkende Kruiswegbeleving
05-03-2017
CONCERT STEPHANUSKERK RAAKT VELEN

Indrukwekkende Kruiswegbeleving

De affiches vermeldden een Concertbeleving met de titel ‘Het zware Verlicht’. Een mix van verhalen, overpeinzingen en muziek uit de Via Crucis van Franz Liszt en delen uit het Stabat Mater van Karl Jenkins. Bijna twee uur verder, want het duurde wel lang, verlieten de ruim 150 bezoekers zwijgend de Stephanuskerk in Borne; de fraaie versieringen in de vorm van vlinders -en gemaakt door de cliënten van De Ster- als stille getuigen achterlatend.

 

De Stichting Evi

Indrukwekkend was het zeker. En dat kwam, niet in de laatste plaats, door het onderliggende doel dat de opbrengst van het concert geschonken zou worden aan de Stichting Evi Borne. De stichting is in 2015 opgericht door Marian en Richard Pouwel, de ouders van hun aan kanker overleden dochter Evi.

 

Het doel van deze stichting is ouders van kinderen die lijden aan kanker ‘zorgeloos te helpen zorgen’. “Een ziek kind kost enorm veel geld”, zei moeder Marion een jaar geleden, “ook in indirecte zin. Denk alleen aan reiskosten en extra overnachtingen in het Ronald McDonald Huis en zo meer. En als je al zoveel zorgen hebt om je zieke kind, kun je die financiële sores er op dat moment helemaal niet bij gebruiken. Daar willen we met onze Stichting een lans voor breken.”

 

‘Een mooie opmaat’

De eerste kaars werd zondagmiddag, voorafgaande aan het concert, dan ook aangestoken door vader Richard Pouwel. Daarna was het onder andere de beurt aan zuster Josephine die twee jonge asielzoeksters had meegenomen en Jos van der Wal van TriviumMeulenbeltZorg in Borne. Pastor Marinus van den Berg noemde “hun indrukwekkende en persoonlijke getuigenissen een mooie opmaat voor het concert.”

 

En daarvoor was dan het vocaal ensemble Canta Felice uit Tubbergen verantwoordelijk. Onder leiding van een bevlogen dirigent Ivo Boytchev en een uiterst bedreven Hans Stege achter het orgel. Het ensemble zong het Via Crucis van Liszt met het meeslepend klinkende ‘O Haupt voll Blut und Wunden’ en delen uit het Stabat Mater van Karl Jenkins. Marinus van den Berg zorgde voor de tussenliggende overwegingen. De fraaie lichtbeelden, onder ander van Verbonden in Licht, gaven het concert ten slotte nog een extra Borns tintje. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024