‘Voor een lach bij een kind’
18-09-2017
INEKE EN SANNE STARTEN SPEELGOEDACTIE VOOR MINDER BEDEELDE GEZINNEN

‘Voor een lach bij een kind’

Ze zijn nog maar een paar dagen bezig, maar hun actie op Facebook is nu al een succes. Ineke Brouwer en Sanne van Dijk, overburen en vriendinnen in de De Ruyterstraat zijn via Facebook een speelgoedactie begonnen, die kinderen uit minder bedeelde gezinnen binnen de gemeente Borne een onvergetelijke Sinterklaas moet bezorgen. Onder het motto: ‘Ieni en Sanne gaan voor een lach bij een kind’, meteen ook de naam van hun pagina op Facebook.

“Ik weet wat het is om kinderen niets te kunnen geven, terwijl ze iets heel graag willen”, geeft Ineke als drijfveer aan waarom het tweetal het initiatief nam. “Ik heb het een paar jaar meegemaakt. Het is zo belangrijk dat kinderen kunnen lachen en wij hopen dat we daaraan op deze manier een steentje kunnen bijdragen. Als een ander mooie kleren heeft voor een van mijn zoontjes, ben ik daar ook heel blij mee. Goed voor elkaar zijn, een ander blij maken en vooral een lach op het gezicht van een kind toveren, daar kan ik echt heel erg gelukkig van worden.”

Ongelijk verdeeld
“Bij ons thuis waren we met zes kinderen”, vult Sanne van Dijk aan, “en dan kwam het ook wel eens voor dat mijn ouders krap zaten. Je wilt niet weten hoeveel mensen geen Sinterklaas kunnen vieren. Het ene kind krijgt een megagrote auto, een ander kind iets voor vijftig cent. Maar kinderen vragen niet waarom het zo ongelijk verdeeld is. Ineke en ik vullen elkaar heel goed aan. Samen doen we in de straat ook altijd leuke dingen. Voor gek en onwijs, alles kan."

Allebei hebben ze de zolder van hun huis opgeruimd om er het aangeleverde speelgoed voorlopig te kunnen opbergen. “Deze week beginnen we alles te sorteren. We hebben al heel veel mooi speelgoed binnen. Soms is het zelfs nog nooit gebruikt en zit de verpakking er nog om heen. Wij en anderen vangen zo twee vliegen in één klap. We krijgen speelgoed voor het goede doel en mensen ruimen tegelijk hun zolder op.”

Flyers in winkels
Ze hebben ondertussen bij de meeste supermarkten, in het Kulturhus, bij winkels en in grote zaken als Intertoys en de Media Markt op De Westermaat A4-tjes opgehangen en uitgedeeld om aandacht te vragen voor hun actie. Sanne: “Mijn zoontje van drie vond dat geweldig en heeft heel goed geholpen de flyers uit te delen. En hij vertelde er heel mooi bij dat het voor arme kinderen is.”

Met behulp van instanties als maatschappelijk werk, de voedselbank en scholen hopen Ineke Brouwer en Sanne van Dijk in contact te komen met gezinnen die de hulp het best kunnen gebruiken. Die mogen zich, net als mensen die tweedehands speelgoed willen afstaan, ook melden via een persoonlijk bericht op de Facebook-pagina. “We willen het wel anoniem houden”, benadrukt Sanne, die zelf als vrijwilligster bij de Kringloop werkte. "Want vaak schamen mensen zich er ook nog voor dat ze onbedoeld in zo’n vervelende situatie zijn terecht gekomen. We willen wel graag een beetje uitleg over hun situatie en ook graag weten hoe oud hun kinderen zijn en van welk speelgoed ze het meest houden.”

Niet afraffelen
Tot media november zamelen de twee vrouwen nog speelgoed in. “Daarna gaan we het op leeftijd sorteren. Want je geeft geen speelgoed voor een achtjarige aan een kind van twee. We hebben dan nog drie weken de tijd om te kijken wie het best een steuntje in de rug kan gebruiken en om alles mooi in te pakken. Want we willen dit niet afraffelen.”

Voor het duo is de actie nu al geslaagd. “Veel mensen praten er al over en daar worden we echt warm van. We krijgen ongelooflijk leuke reacties, leren hierdoor veel nieuwe mensen kennen en krijgen veel hulp aangeboden. Als het zo doorgaat, kunnen we die straks nog wel wat meer gebruiken… Hoe meer gezinnen we blij kunnen maken, hoe beter. Het gaat ons puur om die lach op het gezicht van een kind."
(WP)

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina Ieni en Sanne gaan voor een lach bij een kind

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
L.E. — 04 okt 2017
Hallo,
Ik ben medewerker van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers in Azelo (OV) en zou graag in contact komen met jullie over speelgoed dat wij over hebben. Zouden jullie een mail willen sturen aan genoemd emailadres?
Bij voorbaat dank!

Groet,
L.E.
Stephanie — 18 sep 2017
Super top deze actie dames
Hier mogen jullie super trots op zijn,
Ik hoop dat jullie hier heel veel gezinnen blij mee kunnen maken.
Heb RESPECT voor jullie.

Zondag koeiendans bij Bonthuis

Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
16-04-2021

‘Hier woon je toch nog niet?’

Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
15-04-2021

Zeldzame grote vos gesignaleerd

Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
14-04-2021

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021