Tandartsenpraktijk aan Ziekenhuisstraat
19-12-2017
BORRE MONDZORG VESTIGT ZICH IN VOORMALIG PAND FYSIOTHERAPIE BOTTER

Tandartsenpraktijk aan Ziekenhuisstraat

In het al enkele jaren leegstaande pand aan de Ziekenhuisstraat 1B, waar voorheen Fysiotherapie Botter was gevestigd, komt begin 2018 een tandartsenpraktijk. Borre Mondzorg, bestaande uit tandarts Maaike Roessel-Borre, praktijkmanager Ans Klein Schaarsberg en assistente Mascha Bosman, hoopt de praktijk begin april operationeel te hebben. Die moet eerst nog verbouwd worden. Wel is deze vanaf 2 januari telefonisch en via de website bereikbaar.

Maaike Roessel had vijftien jaar lang een praktijk in Amsterdam en werkt sinds een kleine vier jaar binnen de groep Samenwerkende Tandartsen in Enschede, waarvoor Ans Klein Schaarsberg al zeventien jaar actief is. “Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Maaike en ik wilden allebei graag terug naar een meer directe lijn met de patiënten en het gemoedelijke terugbrengen in de directe patiëntenzorg. Patiënten ervaren het vaak als prettiger als een praktijk klein en minder groots is. We gaan proberen Vipbehandelingen te leveren, voor Very Important Patients aan wie we meer tijd en persoonlijke aandacht willen besteden.”

Eigen toko past beter
“We hebben allemaal stuk voor stuk superfijne collega’s hoor”, vult Maaike Roessel aan, “maar een eigen toko past ons toch beter dan een keten. Hier in Borne kunnen we straks ons eigen ding doen.”

Het perceel biedt ruimte aan vier behandelkamers, maar het tweetal gebruikt er voorlopig maar één voor die functie. Het duo sluit niet uit dat de praktijk na een aanloopperiode zal worden versterkt met een tweede tandarts en/of een mondhygiëniste. “Dat is afhankelijk van hoe goed de zaken gaan lopen. Naarmate we meer patiënten krijgen, hopen we ons team te kunnen uitbreiden. Voorlopig regelt Maaike alles in de mond en ik buiten de mond”, lacht Ans Klein Schaarsberg.

“Maar eerst wacht nog een grondige verbouwing. De benedenverdieping is ondertussen compleet gestript en krijg onder meer een sterk verbeterde isolatie, nieuwe wanden en leidingen. Ook komt er behalve een balie en een wachtkamer met poetshoek een aparte sterilisatiekamer. “We moeten aan nogal wat voorwaarden voldoen, vooral ook op het gebied van hygiëne en de routing die daarbij komt kijken”, weet Maaike Roessel.

Schoenendoos naar wens in te richten
Zowel de in Delden geboren en getogen Maaike Roessel als de in Enschede opgegroeide Ans Klein Schaarsberg is geboren Twentse. “We hebben in de omgeving onderzocht waar behoefte is aan nog een tandartsenpraktijk en zijn in Borne uitgekomen. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een nieuw pand. Dit aan de Ziekenhuisstraat is perfect voor ons, een schoenendoos die we naar wens kunnen inrichten. Het is groot én klein genoeg voor wat we willen.”

Borre Mondzorg is vanaf 2 januari 2018 bereikbaar via telefoonnummer 074-2051580 en de website www.borremondzorg.nl (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024