Vergunning voor varkens aan Oude Bieffel
COLLEGE VAN MENING AANVRAAG NIET TE KUNNEN WEIGEREN

Vergunning voor varkens aan Oude Bieffel

Aan de Oude Bieffel mag Robert Kuiphuis zijn plannen doorzetten om 500 biologische varkens te houden. Over het plan is in de buurt een heleboel ophef ontstaan. Omwonenden vrezen stankoverlast en zijn van mening dat een dergelijk agrarisch bedrijf niet aan de rand van een woonwijk zou moeten mogen. Wijkvereniging, buren en politieke partijen mengden zich in het debat, media deden er veelvuldig verslag van. Het wachten was op een uitspraak van het College, een uitspraak waarvoor al eens uitstel was gevraagd.

 

'Gewikt en gewogen'

Wethouder Herman Mulder meldt in het persgesprek woensdagmorgen dat het College tot de conclusie is gekomen dat de aanvraag niet geweigerd kan worden. “We hebben lang gewikt en gewogen en alle zorgvuldigheid betracht. Er zijn nog extra onderzoeken gedaan, juist omdat het zo leeft.” De plannen passen in het bestemmingsplan en er wordt voldaan aan allerlei eisen omtrent geur en mogelijke andere overlast. Omdat Kuiphuis besloot uiteindelijk niet de bestaande stal te verbouwen, hoefde of kon er geen bouwvergunning getoetst worden.

 

Procedures

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de tegenstanders zich niet bij het besluit neerleggen. “Het zal wel een vervolg krijgen met procedures, verwachten wij.” In 2015 leidden juridische procedures uiteindelijk tot een uitspraak van de Raad van State, die een varkenshouderij op die plek niet toestond. Toen ging het om 1100, niet biologisch gehouden, varkens. (AJ)

 

Meer over de plannen aan de Oude Bieffel in onze vorige berichtgeving:

Ophef om varkens aan de Oude Bieffel

‘Spel wordt niet eerlijk gespeeld’

‘Bloeden voor fouten inzake varkensstal’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ulkeman — 21 feb 2019
Wij wonen al 20 jaar aan de rand van de Bornse Beek, dus vlak bij de bieffel. Toen wij er kwamen wonen, werden op precies DIE plek al varkens gehouden. Nog nooit last van gehad. Wonen aan de rand van een woonwijk, grenzend aan agrarisch gebied/ natuur, daar horen ook beesten bij. Dat maakt het juist zo mooi! Hou je daar niet van dan is er elders nog plek zat. Mensen zeuren tegenwoordig overal over! Als die boer zich aan de voorgeschreven regels houdt (hij zit nog middenin werkzaamheden om alles op orde te maken) kan iedereen zich dan weer met zichzelf bemoeien?
Pigmans — 07 feb 2018
Tis nog steeds een agrarisch bouwblok, waar bemoeid iedereen zich toch mee! Gaat de burger nu bepalen of het door mag gaan of niet!!! Waar zij wonen was vroeger ook agrarisch gebied met boeren die zijn weggekocht voor jullie vrijheid en nu bepalen jullie wat er gebeurd, kijk eens in de spiegel wordt de agrarische lucht u te benauwd zoekt u toch een nieuwe plek, plek zat
Ookdatnog — 25 jan 2018
Heel goed dat dit doorgaat, geweldig nieuws! Varkens kunnen ook ontzettend stinken en trekt ook ongedierte en insecten aan. Heb ik nog niet als bezwaar gehoord. Misschien kan boer Robert ook wel een windmolen kwijt ìn de varkensweide. Da's dubbel verdienen! Tip: je hebt tegenwoordig ook windmolens die je vergunningsvrij mag bouwen en tóch nog een schappelijke 18 meter hoog!

Ik hoop dat heel borne er van mee kan genieten. Het énige wat deze boer namelijk doet, is inspelen op jullie behoefte!... Vreselijk hypocriet om vervolgens te lopen blèren dat het niet zou moeten kunnen....Stop met zeuren óf verander wat aan je eet-en leefpatroon.
Anoniem — 24 jan 2018
Ik vraag me af of er varkens komen. Misschien tijdelijk. De insteek van de heer Kuipers is volgens mij dat hij de schuur met tig winst verkoopt aan de gemeente of betrokkenen in de buurt. Dat levert vast veel meer op dan biologische varkens.
Bornenaar — 24 jan 2018
Ongelooflijk dat dit word toegelaten zo dicht bij een woonwijk!! Gemeente Borne, durf eens een keer nee tegen iets te zeggen. En straks die idiote windmolens nog als je niet oppast!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024