‘Afscheid nemen kan zoveel mooier’
25-09-2018
BOOM AFSCHEIDSZORG EN KW&DK NOTARISSEN ORGANISEREN MARKT OVER ‘MORGEN’

‘Afscheid nemen kan zoveel mooier’

ADVERTORIAL – Voorgoed afscheid nemen. Niemand denkt er graag over na. Maar vroeg of laat komt het moment waarop je afscheid móet nemen. Van het leven, van jouw dierbaren, van alles wat je lief is. Voor veel mensen is het moeilijk om daarover te praten. En dus worden de meest lastige keuzes maar zo lang mogelijk uitgesteld. “Of erger nog, helemaal niet gemaakt!” aldus Natasja Kroese en Jeroen Kuhlmann. Daarom organiseren beiden op dinsdag 2 oktober een info avond om dit taboe te doorbreken.

 

“Afscheid nemen kan vaak zoveel mooier”, vat Natasja van Boom afscheidszorg haar ervaring samen. “Het gebeurt niet zelden dat ik bij een overledene thuiskom en dat er dan nog door nabestaanden gediscussieerd moet worden over begraven of cremeren bijvoorbeeld, om over de rest nog maar te zwijgen. En zo gaat er kostbare tijd verloren. Tijd die veel beter besteed kan worden om op een intieme afscheid te nemen. Samen met de andere nabestaanden dié dingen te doen, die een waardevolle en onbetaalbare herinnering mogelijk maken.”

 

Onnodige problemen

Jeroen Kuhlmann van Kuhlmann Westerhof & De Kok notarissen valt haar hierin bij. “Problemen ontstaan vaak al als mensen ‘de schemering ingaan’. Als ze door ziekte of een ongeval niet langer in staat zijn zelf hun zaken te regelen. Onnodige problemen vaak, die voorkomen hadden kunnen worden door tijdig een zogenaamd levenstestament, of op z’n Hollands gezegd: een volmacht op te stellen, waarin hun eigen keuzes voor later kunnen worden vastgelegd. Maar ook heb je tegenwoordig de digitale nalatenschap. Wat gebeurt er met je gegevens op de sociale media als je er zelf niet meer bent? Bijna alles valt te regelen, áls je het maar tijdig doet…”

 

Over deze zaken willen Natasja Kroese en Jeroen Kuhlmann belangstellenden graag tekst en uitleg geven tijdens een informele avond op dinsdag 2 oktober, die om 19.00 uur begint in Het Dijkhuis. “Wij hopen bezoekers, ouderen maar zeker ook hun kinderen die er vroeg of laat mee te maken krijgen, wegwijs te maken en onze praktijkervaringen te delen”, zo zegt Natasja. “Ik gun het iedereen zo om een mooi en waardig afscheid te krijgen. Een afscheid dat niet gehinderd wordt door stress, door vraagtekens of touwtrekkerij.” Tijdens de avond zullen beiden een korte uiteenzetting geven van wat ze zoal in hun dagelijkse praktijk tegenkomen en wat er mogelijk is om het (naderende) afscheid niet met praktische problemen te belasten.

 

Themamarkt over wonen, ontspullen en persoonlijke zorg

Bovendien wordt er een kleine themamarkt opgezet, waarin vanuit drie verschillende invalshoeken een mogelijk antwoord wordt gegeven op zaken als wonen, organiseren en zorg. Saskia Vreeman Makelaar 4 You helpt mensen die graag kleiner of anders willen gaan wonen om zo langer zelfstandig te kunnen blijven. Chloé Happy in Organising helpt mensen te ‘ontspullen’ als ze voor kleiner kiezen, en ook is ze behulpzaam als het huis van een overledene dient te worden opgeruimd. En Zosaam ten slotte helpt bij een passende invulling van persoonlijke zorg om daarmee een langer verblijf in de eigen woning mogelijk te maken.

 

“Ons belangrijkste doel van de avond, die overigens gratis toegankelijk is, is deze materie uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken. Want hoe moeilijk het ook is, het moment kan eerder komen dan je verwacht. En dan is het goed te weten dat je je geen zorgen hoeft te maken over de vraag: hoe nu verder?” zo besluiten beiden.

 


Kulhmann Westerhof & De Kok notarissen

Bekenhorst 15 • 7622 CJ Borne

telefoon 074 266 1393

www.kwdk.nl

Boom afscheidszorg

Spinnerstraat 2 • 7621 TL Borne

telefoon 06 2299 9396

www.boomafscheidszorg.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Slavenmars’ ook in Borne

Op het Rheineplein afgelopen zaterdag een bijzonder protest. Gekleed in witte pakken en met...
30-11-2020

Hart onder de riem van zuster Josephine

“We komen er wel doorheen. We halen het einde en krijgen het virus er wel onder.”...
28-11-2020

De foto’s zijn terecht

Begin november meldde zich bij BorneBoeit Susan Nijland met een USB-stick met tien jaar oude...
28-11-2020

RK Kerk Zenderen eert jubilarissen

Aan het einde van de Eucharistieviering zondagmorgen in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen...
22-11-2020

Vermakelijke ‘Alles is anders’ in premičre

Zou het kunnen? Dat was de afgelopen maanden voortdurend de vraag bij Karin Nijhof van het...
20-11-2020

'Had ik maar bij jullie aangeklopt'

Vandaag is het precies 76 jaar geleden dat de Engelsman Jimmy Taylor, hangende aan zijn...
19-11-2020