Back to Basic failliet
GEMEENTE HOOPT OP EEN GOEDE EN SNELLE OPLOSSING VOOR CLIËNTEN

Back to Basic failliet

De stichting Back to Basic Twente is door de rechtbank failliet verklaard. De zorginstelling begeleidt (jong)volwassenen die om uiteenlopende redenen hulp nodig hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. In Borne heeft de stichting een vestiging aan de Stationsstraat, waar 11 cliënten begeleid wonen.

 

Voor wethouder Martin Velten kwam het faillissement niet helemaal uit de lucht vallen. “We zagen het al een paar weken aankomen en waren al voorzichtig contact aan het leggen met andere zorgaanbieders. Nu wachten we even af wat de curator voor actie onderneemt. We proberen er in ieder geval voor te zorgen dat de cliënten niet op straat belanden. Normaal gesproken gaat bij een faillissement de deur op slot, maar dat kan hier natuurlijk niet. Je hebt wel te maken met kwetsbare mensen, die afhankelijk zijn van zorg.”

 

'Zo snel mogelijk oplossing'

Over de oorzaak van het faillissement kan Velten niet veel zeggen. “Ik weet dat er een jaar geleden problemen zijn geweest door ziekte in het management. Iets in die richting.” Of dat nu de reden voor het faillissement is geweest, weet Velten niet. Bekend is dat landelijk het gebrek aan financiële middelen bij gemeenten speelt. Sinds de decentralisatie van zorgtaken zijn zij verantwoordelijk voor de financiering van dit type zorg, maar de middelen vanuit het Rijk blijken ontoereikend. “Er wordt overal kritischer gekeken en resultaatgerichter aangestuurd en dat kan consequenties hebben voor zorgaanbieders. De problemen die wij als gemeenten hebben door geldgebrek vertalen zich ook naar de zorgsector, met gevolgen voor juist deze mensen die de zorg hard nodig hebben.”

 

De gemeente Borne was tevreden over de zorg die Back to Basic leverde en vindt het spijtig dat de instelling failliet is verklaard. “We hopen op een goede oplossing. Zo snel mogelijk, in het belang van de cliënten.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 16 nov 2018
Ach, Martin, jij bent écht niet verantwoordelijk voor omvallende ziekenhuizen, oppottende zorgverzekeraars en het "sorry, nee"... dat ook ik steeds vaker bij de apotheek in Borne krijg.
Deze week: ..."kom volgende week maar terug"...
Je zou wellicht wél wat meer kunnen doen aan de luchtkwaliteit waar ook inwoners van Borne met chronische ziekten extra veel last van hebben en vroeger aan dood gaan.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024