Twee BOA’s in Borne erbij
CHAREL SUPHEERT EN HENKJAN MANNES STARTEN PER 1 JULI

Twee BOA’s in Borne erbij

Met de komst van Charel Supheert en Henkjan Mannes is de capaciteit BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) in Borne in één klap verdrievoudigd. Vanaf volgende maand komen beiden BOA Stephan Bartelink in Borne versterken, die er zo’n twee jaar praktisch alleen voor stond. College en Raad besloten dat uitbreiding noodzakelijk was om alle taken goed uit te kunnen voeren. Behalve controleren op verkeersovertredingen liggen er taken op onder andere het gebied van het hondenbeleid, drugs, verwarde personen, milieuovertredingen en controles bij evenementen.

 

“Het was niet meer te doen”, zegt Bartelink. “Je vliegt van hot naar her en hebt bijna geen tijd meer voor een gesprek.” Hij is dan ook bijzonder blij met de komst van zijn nieuwe fulltime collega’s.

 

Charel Supheert

Charel Supheert (29) woont in Almelo en is net klaar met haar opleiding. Borne is haar niet onbekend, want haar stage liep ze hier. “Borne is een mooi dorp”, vindt ze. Het werk als BOA trok haar. “Het is prachtig om mensen te kunnen helpen.” Landelijk is er discussie over de veiligheid van BOA’s, die steeds vaker te maken krijgen met agressie, maar Charel staat haar mannetje en denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. “Als er een vrouw bij is worden mannen sneller rustig”, weet ze.

 

Henkjan Mannes

Deldenaar Henkjan Mannes (45) heeft als BOA in Almelo gewerkt en maakt vanaf daar de overstap naar Borne. “Een nieuwe uitdaging. In een dorp als Borne zijn de lijntjes korter en ik denk dat dit beter bij mij past.” Het omgaan met mensen is wat hem vooral boeit in het beroep. “Werken aan een oplossing is leuk om te doen.” Dat niet iedereen gecharmeerd is van BOA’s weet hij. “Tja, voor de één is bekeuren een oplossing voor een probleem, maar de ander voelt het in zijn portemonnee. Het is niet anders.”

 

De bedoeling is dat beiden straks een eigen wijk krijgen, waar ze verantwoordelijk voor worden. Vooralsnog zullen de drie BOA’s vooral gedrieën op straat te zien zijn. Mede ook omdat de beëdigingprocedures enige tijd in beslag zullen nemen, zelfs voor Mannes. Bij een switch naar een andere gemeente moet de procedure blijkbaar helemaal opnieuw.

 

Supheert en Mannes hebben enorm veel zin in de nieuwe uitdaging en hopen zo snel mogelijk de gemeenschap te leren kennen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 26 jun 2019
Prima - gefeliciteerd and brake a leg!
Arjan Bijker — 22 jun 2019
Gefeliciteerd Stephan en een fijne samenwerking gewenst.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024