Noodverordening van kracht
17-03-2020
OVERTREDING MAATREGELEN VANWEGE CORONAVIRUS IS STRAFBAAR

Noodverordening van kracht

De plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Sander Schelberg, heeft gisteren een noodverordening ondertekend, die geldig is in alle Twentse gemeenten. De verordening maakt handhavend optreden mogelijk indien maatregelen die zijn afgekondigd in verband met het coronavirus worden overtreden. Politie en gemeenten kunnen boetes opleggen en straffen tot maximaal drie maanden hechtenis indien men zich niet houdt aan de in de noodverordening omschreven verboden.

 

Verboden

Het gaat daarbij onder andere om het verbod om samenkomsten met meer dan 100 mensen te organiseren of daaraan deel te nemen, het openhouden van eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, sporthallen en sportvelden.

 

Met deze verordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die de afgelopen dagen door het kabinet zijn afgekondigd. “We gaan er inmiddels van uit dat iedereen in Nederland doordrongen is van de noodzaak om stevige maatregelen te nemen en daar zijn of haar eigen verantwoordelijkheid oppakt, ” aldus Sander Schelberg. “We zien gelukkig dat er al veel goede initiatieven worden ontplooid. We hebben écht de actieve medewerking van iedereen nodig om deze crisis te bestrijden.”

 

Strafbaar
“Ik ben blij te merken dat veel inwoners, bedrijven en organisaties meewerken. Dat is nodig om de gevolgen van deze crisis zo veel mogelijk te beheersen. We moeten dit samen doen. Met deze noodverordening zijn de maatregelen formeel in werking getreden. Dankzij de verordening kunnen politie en gemeentelijke handhavers in heel Twente op dezelfde wijze hun werk doen. En voor alle duidelijkheid, mensen die zich niet aan de gestelde maatregelen houden zijn strafbaar. In die gevallen aarzelen wij niet om handhavend op te treden.”

 

Details van de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Twente zijn hier te downloaden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Anne — 20 mrt 2020
Jammer dat een gedeelte van de jeugd wél weet hoe ze via hun digitale kanalen afspraken maken om elkaar buiten in een groep te treffen. Maar blijkbaar niet opgepikt dat dat nu even niet mag. Straks de hele boel op slot kan een gevolg zijn waar we niet op zitten te wachten. Waar zijn de ouders die hun jeugd daarop kunnen en moeten wijzen? Respect voor al die die jongeren die zich wél aan de regels houden en zich zelfs inzetten voor hand en spandiensten nu ze niet naar school hoeven. Maar geen enkel goed woord over voor wie zich met dergelijk gedrag boven de wet waant met dit stoere gedrag.

RK Kerk Zenderen eert jubilarissen

Aan het einde van de Eucharistieviering zondagmorgen in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen...
22-11-2020

Vermakelijke ‘Alles is anders’ in premičre

Zou het kunnen? Dat was de afgelopen maanden voortdurend de vraag bij Karin Nijhof van het...
20-11-2020

'Had ik maar bij jullie aangeklopt'

Vandaag is het precies 76 jaar geleden dat de Engelsman Jimmy Taylor, hangende aan zijn...
19-11-2020

Verkeersregelaars bij spoor toch niet wegbezuinigd

Begin oktober informeerde het college van B en W de gemeenteraad over de voortgang van de in...
18-11-2020

Zonnepark op de Elhorst-Vloedbelt

Naast een mestverwerkingsinstallatie, waarvoor de Raad van State onlangs het definitieve groene...
16-11-2020

Tegenstanders stappen uit participatieproces...

Vertegenwoordigers van de actiegroepen ‘Geenwindmolensbijwoonwijken’ en...
15-11-2020