Noodverordening van kracht
17-03-2020
OVERTREDING MAATREGELEN VANWEGE CORONAVIRUS IS STRAFBAAR

Noodverordening van kracht

De plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Sander Schelberg, heeft gisteren een noodverordening ondertekend, die geldig is in alle Twentse gemeenten. De verordening maakt handhavend optreden mogelijk indien maatregelen die zijn afgekondigd in verband met het coronavirus worden overtreden. Politie en gemeenten kunnen boetes opleggen en straffen tot maximaal drie maanden hechtenis indien men zich niet houdt aan de in de noodverordening omschreven verboden.

 

Verboden

Het gaat daarbij onder andere om het verbod om samenkomsten met meer dan 100 mensen te organiseren of daaraan deel te nemen, het openhouden van eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, sporthallen en sportvelden.

 

Met deze verordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die de afgelopen dagen door het kabinet zijn afgekondigd. “We gaan er inmiddels van uit dat iedereen in Nederland doordrongen is van de noodzaak om stevige maatregelen te nemen en daar zijn of haar eigen verantwoordelijkheid oppakt, ” aldus Sander Schelberg. “We zien gelukkig dat er al veel goede initiatieven worden ontplooid. We hebben écht de actieve medewerking van iedereen nodig om deze crisis te bestrijden.”

 

Strafbaar
“Ik ben blij te merken dat veel inwoners, bedrijven en organisaties meewerken. Dat is nodig om de gevolgen van deze crisis zo veel mogelijk te beheersen. We moeten dit samen doen. Met deze noodverordening zijn de maatregelen formeel in werking getreden. Dankzij de verordening kunnen politie en gemeentelijke handhavers in heel Twente op dezelfde wijze hun werk doen. En voor alle duidelijkheid, mensen die zich niet aan de gestelde maatregelen houden zijn strafbaar. In die gevallen aarzelen wij niet om handhavend op te treden.”

 

Details van de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Twente zijn hier te downloaden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Anne — 20 mrt 2020
Jammer dat een gedeelte van de jeugd wél weet hoe ze via hun digitale kanalen afspraken maken om elkaar buiten in een groep te treffen. Maar blijkbaar niet opgepikt dat dat nu even niet mag. Straks de hele boel op slot kan een gevolg zijn waar we niet op zitten te wachten. Waar zijn de ouders die hun jeugd daarop kunnen en moeten wijzen? Respect voor al die die jongeren die zich wél aan de regels houden en zich zelfs inzetten voor hand en spandiensten nu ze niet naar school hoeven. Maar geen enkel goed woord over voor wie zich met dergelijk gedrag boven de wet waant met dit stoere gedrag.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024