Noodverordening van kracht
17-03-2020
OVERTREDING MAATREGELEN VANWEGE CORONAVIRUS IS STRAFBAAR

Noodverordening van kracht

De plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Sander Schelberg, heeft gisteren een noodverordening ondertekend, die geldig is in alle Twentse gemeenten. De verordening maakt handhavend optreden mogelijk indien maatregelen die zijn afgekondigd in verband met het coronavirus worden overtreden. Politie en gemeenten kunnen boetes opleggen en straffen tot maximaal drie maanden hechtenis indien men zich niet houdt aan de in de noodverordening omschreven verboden.

 

Verboden

Het gaat daarbij onder andere om het verbod om samenkomsten met meer dan 100 mensen te organiseren of daaraan deel te nemen, het openhouden van eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, sporthallen en sportvelden.

 

Met deze verordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die de afgelopen dagen door het kabinet zijn afgekondigd. “We gaan er inmiddels van uit dat iedereen in Nederland doordrongen is van de noodzaak om stevige maatregelen te nemen en daar zijn of haar eigen verantwoordelijkheid oppakt, ” aldus Sander Schelberg. “We zien gelukkig dat er al veel goede initiatieven worden ontplooid. We hebben écht de actieve medewerking van iedereen nodig om deze crisis te bestrijden.”

 

Strafbaar
“Ik ben blij te merken dat veel inwoners, bedrijven en organisaties meewerken. Dat is nodig om de gevolgen van deze crisis zo veel mogelijk te beheersen. We moeten dit samen doen. Met deze noodverordening zijn de maatregelen formeel in werking getreden. Dankzij de verordening kunnen politie en gemeentelijke handhavers in heel Twente op dezelfde wijze hun werk doen. En voor alle duidelijkheid, mensen die zich niet aan de gestelde maatregelen houden zijn strafbaar. In die gevallen aarzelen wij niet om handhavend op te treden.”

 

Details van de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Twente zijn hier te downloaden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Anne — 20 mrt 2020
Jammer dat een gedeelte van de jeugd wél weet hoe ze via hun digitale kanalen afspraken maken om elkaar buiten in een groep te treffen. Maar blijkbaar niet opgepikt dat dat nu even niet mag. Straks de hele boel op slot kan een gevolg zijn waar we niet op zitten te wachten. Waar zijn de ouders die hun jeugd daarop kunnen en moeten wijzen? Respect voor al die die jongeren die zich wél aan de regels houden en zich zelfs inzetten voor hand en spandiensten nu ze niet naar school hoeven. Maar geen enkel goed woord over voor wie zich met dergelijk gedrag boven de wet waant met dit stoere gedrag.

Nieuwe Kerkstraat is nu woonerf

In de Nieuwe Kerkstraat geldt vanaf nu een maximum snelheid van 15 kilometer per uur. Er zijn in...
07-09-2020

Maxime steelt de show

Roodoranje met een subtiel goudgeel randje. Dahlia Maxime kon zaterdag op veel bewonderende...
05-09-2020

Feestelijk moment bij nieuwe Hooiberg

Zaterdagmorgen kwamen alle twaalf jonge bewoners van De Hooiberg met hun ouders en vele...
05-09-2020

Opnieuw ongeval op kruispunt N743

Vrijdagmiddag werd een scooterrijder aangereden die het kruispunt bij Jasmin Garden overstak. De...
04-09-2020

Bob speurt… en vindt soms iets

Bob Tijhuis woont in de Bornsche Maten, is 13 jaar en heeft een niet-alledaagse hobby. Na...
02-09-2020

Zonnecollectief als olievlek

September vorig jaar startten een aantal bewoners van Wensink-Zuid met een collectief...
02-09-2020