Noodverordening van kracht
17-03-2020
OVERTREDING MAATREGELEN VANWEGE CORONAVIRUS IS STRAFBAAR

Noodverordening van kracht

De plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Sander Schelberg, heeft gisteren een noodverordening ondertekend, die geldig is in alle Twentse gemeenten. De verordening maakt handhavend optreden mogelijk indien maatregelen die zijn afgekondigd in verband met het coronavirus worden overtreden. Politie en gemeenten kunnen boetes opleggen en straffen tot maximaal drie maanden hechtenis indien men zich niet houdt aan de in de noodverordening omschreven verboden.

 

Verboden

Het gaat daarbij onder andere om het verbod om samenkomsten met meer dan 100 mensen te organiseren of daaraan deel te nemen, het openhouden van eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, sporthallen en sportvelden.

 

Met deze verordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die de afgelopen dagen door het kabinet zijn afgekondigd. “We gaan er inmiddels van uit dat iedereen in Nederland doordrongen is van de noodzaak om stevige maatregelen te nemen en daar zijn of haar eigen verantwoordelijkheid oppakt, ” aldus Sander Schelberg. “We zien gelukkig dat er al veel goede initiatieven worden ontplooid. We hebben écht de actieve medewerking van iedereen nodig om deze crisis te bestrijden.”

 

Strafbaar
“Ik ben blij te merken dat veel inwoners, bedrijven en organisaties meewerken. Dat is nodig om de gevolgen van deze crisis zo veel mogelijk te beheersen. We moeten dit samen doen. Met deze noodverordening zijn de maatregelen formeel in werking getreden. Dankzij de verordening kunnen politie en gemeentelijke handhavers in heel Twente op dezelfde wijze hun werk doen. En voor alle duidelijkheid, mensen die zich niet aan de gestelde maatregelen houden zijn strafbaar. In die gevallen aarzelen wij niet om handhavend op te treden.”

 

Details van de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Twente zijn hier te downloaden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Anne — 20 mrt 2020
Jammer dat een gedeelte van de jeugd wl weet hoe ze via hun digitale kanalen afspraken maken om elkaar buiten in een groep te treffen. Maar blijkbaar niet opgepikt dat dat nu even niet mag. Straks de hele boel op slot kan een gevolg zijn waar we niet op zitten te wachten. Waar zijn de ouders die hun jeugd daarop kunnen en moeten wijzen? Respect voor al die die jongeren die zich wl aan de regels houden en zich zelfs inzetten voor hand en spandiensten nu ze niet naar school hoeven. Maar geen enkel goed woord over voor wie zich met dergelijk gedrag boven de wet waant met dit stoere gedrag.

Double2 brengt warme serenade

Eigenlijk zouden ze komende vrijdag pas in Borne optreden tijdens het 75-jarige...
29-03-2020

Borne en corona: beroering in beeld

Vier weken corona zette de wereld op zijn kop. Ineens was niets meer hetzelfde. We werden stil...
29-03-2020

Nieuw: Foto van de Week

Bij alle treurige berichten over het coronavirus en de gevolgen daarvan is er soms behoefte aan...
28-03-2020

Eerste viering in lege Oude Kerk

“Heel bijzonder”, zo luidt de korte reactie van dominee Gerco Veening, vlak voordat...
28-03-2020

Tweede coronaslachtoffer in Borne

De vierde coronaweek heeft in Borne een tweede slachtoffer gemaakt, meldt burgemeester Jan...
28-03-2020

Muzikaal verzetje voor bewoners

Het hele jaar door verzorgt de Stichting Goal uit Goor recreatieve activiteiten voor mensen met...
27-03-2020