Glamoursfeer bij premičre Lina
11-10-2020
ONDANKS CORONA TOCH EEN FEESTELIJK MOMENT

Glamoursfeer bij premičre Lina

Er waren fotografen, er lag een rode loper, een aantal actrices verscheen in galajurk en een enkele heer droeg een zwart (smoking)kostuum met vlinderstrik. Kortom, alle ingrediënten waren voorhanden om er zondagmiddag - ondanks de coronabeperkingen - toch een feestelijke première van te maken. “Eindelijk, ja eindelijk kan onze speelfilm Lina dan toch van start”, aldus een stralende Hans Mulder, de regisseur van dit alles, vlak voordat hij met dertig acteurs en medewerkers de grote filmzaal van het Kulturhus betreedt.

 

‘Handjes dichtknijpen’

“Het is allemaal even niet anders. Ik ben superblij dat we ondanks alle hindernissen toch zover zijn gekomen”, zo vertelt Mulder. “Natuurlijk hoop je dat je de première in een grote bioscoop kunt beleven met aan- en afrijdende limousines, alle acteurs, medewerkers, sponsoren en genodigden, maar laten we niet klagen. Wellicht zou deze première volgende week al helemaal niet meer mogelijk zijn... Handjes dichtknijpen dus en gewoon heel blij zijn.”

 

Diezelfde blijdschap uit ook Jorike Vriesema, de hoofdrolspeelster in de film. “Ik vind dit allemaal heel bijzonder. Het is toch best wel spannend als je jezelf zometeen op zo’n megagroot doek terugziet. Het is weliswaar niet de eerste keer voor mij; in de film ‘De beentjes van Sint Hildegard’ speelde ik ook, maar daarin had ik maar een kleine rol. Nu is het wel even anders. Ja, ik ben hééél trots.” Even later stapt Jorike over de rode loper naar binnen. De zenuwen gieren door haar keel. Giechelend met enkele mede-acteurs vindt ze haar weg naar de ultieme première. (AJ/BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht: 'Speelfilm Lina 11 oktober in première'

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 22 okt 2020
@frank vennegoor. Het punt dat ik probeer te maken is dat het dragen van mondkapjes binnen čn buiten gewoon had gemoeten - als een soort voorbeeld functie - Inderdaad heb ik dit gebaseerd op de foto's in de buitenlucht. Ik heb geen foto's gezien die binnen zijn gemaakt. Uw personeel draagt mondkapjes terwijl bezoekers "dringend" worden verzocht dit ook te doen. Beter zou zijn dit ook verplicht te stellen voor iedereen die het Kulturhus betreed. Baat het niet, schaad het ook niet.
Frank Vennegoor — 15 okt 2020
Beste meneer of mevrouw Huiskes, ik weet nog altijd niet welk punt u wilt maken. Ik geef meermaals aan dat wij de mondkapjesplicht voor personeel allang hebben ingevoerd in het Kulturhus. U baseert een mening op foto’s van mensen in de buitenlucht en suggereert dat dit binnen niet het geval is, I rest my case.
Frank Vennegoor — 15 okt 2020
Beste meneer of mevrouw Huiskes, ik weet nog altijd niet welk punt u wilt maken. Ik geef meermaals aan dat wij de mondkapjesplicht voor personeel allang hebben ingevoerd in het Kulturhus. U baseert een mening op foto’s van mensen in de buitenlucht en suggereert dat dit binnen niet het geval is, I rest my case.
T Huiskes — 15 okt 2020
"Zeg maar niets meer" zong destijds André Hazes al @Frank Vennegoor en @Jana nu mondkapjes verplicht zijn geworden binnen althans - buiten niet (kijk maar naar het buitenland) NL is niet voor niets het slechtste jongetje in de klas!
Frank Vennegoor — 13 okt 2020
Gelukkig zijn er 17 miljoen virologen in dit land en heeft niemand het wiel nog uitgevonden. Bij het Kulturhus draagt elk personeelslid binnen verplicht een mondkapje en worden bezoekers dringend verzocht (net zoals de overheid dit doet) om een mondkapje op te doen. Wat men buiten doet heeft het Kulturhus niets over te zeggen, net zoals de overheid niet op dit moment.
T Huiskes — 12 okt 2020
@ Jana. Mijn principe is: mondkapjes op. Punt. Ook binnen in zaal en tijdens film en theater voorstellingen. Aerosols verspreiden zich overal binnen en buiten. En dit is een bekend gegeven door artsen toegegeven. Baat het niet, het schaad ook niet ... is mijn motto.
Jana — 12 okt 2020
@T. Huiskes zowel binnen als buiten waren er mondkapjes aanwezig, op het moment dat je binnen op een stoel zat mocht deze af of als je buiten stond op 1.5e meter afstand mocht deze af. Jammer dat er gelijk van alles geconcludeerd wordt uit een foto
T Huiskes — 12 okt 2020
En @Herman :Roland Garros nog gezien? - iedereen mondkapjes op (en 1000 toeschouwers), en in de buitenlucht werd er gespeeld - en ook koninklijk huis draagt mondkapjes - sinds kort - binnen en buiten! En nutteloos of niet, in vele steden is het verplicht (buitenland) en @Frank Vennegoor - en ik ben bang dat mondkapjes ook in NL verplicht gaan worden; wacht maar af ...
Herman — 11 okt 2020
Inderdaad T. Huiskes. In dit geval bent u een zeurpiet. Over het effect kun je twisten, maar in de buitenlucht nauwelijks.
Frank Vennegoor — 11 okt 2020
Binnen heeft het personeel allemaal mondkapjes op. Deze foto?s zijn allemaal buiten gemaakt, dus om te suggereren dat dit binnen niet gebeurt vind ik jammer. Daarnaast is in de buitenlucht een mondkapje dragen volgens mij ook vrij nutteloos.
T Huiskes — 11 okt 2020
Een feestelijke premičre - met mooie foto's! Maar - en iedereen zal me wel weer een zuurpiet vinden _ maar opnieuw zie ik geen mondkapjes! Jammer weer een gemiste kans om het goede voorbeeld te geven, zowel buiten als binnen het Kulturhus!

‘Mijn kleding vertelt een verhaal’

Maud Groote Schaarsberg werd al op jonge leeftijd geboeid door de wereld van textiel en kleding....
11-04-2021

Online live-concert Double6 en Pia

Op de dag die eigenlijk in het teken zou staan van het jaarlijkse Borne op z’n Best,...
08-04-2021

De traditie van het paasvuur in Borne

Zeg je Pasen, zeg je Twente en dat betekent folklore. Paasgebruiken binden al eeuwen de...
04-04-2021

‘Kijk om je heen en recycle!’

Vrijdagmiddag openden Yvonne Denekamp en Marie-jozé Soppe hun opvallende tentoonstelling...
02-04-2021

Heemkundevereniging toont textielverleden

Hoe zag de wereld er ten tijde van de Stoomweverij van Spanjaard uit? Leo Congert is maandenlang...
29-03-2021

Wat bloeit daar in de herfst in Borne?

Op 26 februari is het community art project `Borne Bloeit` van start gegaan. Een initiatief van...
22-03-2021