Waar mogen honden straks los?
HONDENBEZITTERS GEVEN SUGGESTIES VOOR LOSLOOPGEBIEDEN

Waar mogen honden straks los?

Zoals is vastgelegd in het hondenbeleidsplan worden er binnen de bebouwde kom losloopgebieden gerealiseerd voor honden. Het past allemaal in een plan om meer voorzieningen te creëren voor de viervoeters en tegelijkertijd hun baasjes strenger te controleren op het niet opruimen van hondenpoep en het niet aanlijnen van de hond op plekken waar dat niet mag.

 

Advies hondenbezitters

Tot op heden zijn er twee losloopgebiedjes aangelegd: één in de Scholtenshof achter het gemeentehuis en één aan de Kleiweg. Maar eigenlijk zou er in iedere wijk zo’n speelplek voor de honden moeten komen. Maar waar? Hondenbezitters werden uitgenodigd om er over mee te praten. Donderdagavond was de eerste inloopbijeenkomst waar grote kaarten aan de wand hingen en gediscussieerd werd over welk stukje groen de beste mogelijkheden geeft. Zo’n veertig mensen lieten hun licht schijnen over de kwestie.

 

Planning

“We halen zoveel mogelijk informatie op”, vertelt beleidsmedewerker Paul de Groot (links op de foto rechts) van de gemeente. “Morgenavond is er nog een bijeenkomst voor hondenbezitters en wijkverenigingen van de Stroom Esch en de Bornsche Maten. Vrijdag proberen we de grote lijnen te ontdekken.” Als alles verder volgens plan verloopt zouden de losloopgebieden begin volgend jaar een feit moeten zijn. Hoeveel dat er precies zullen zijn is nog niet duidelijk. “We hebben een bepaald budget waar we mee uit moeten komen.” Plekken die volledig omheind moeten worden zijn duurder. “Op andere locaties kun je soms met een bordje volstaan.”

 

Zoeken naar plukjes groen

Ellen Rottink (midden op de foto rechts) is in ieder geval blij met de plannen voor de losloopgebieden, waar zij met haar schapendoes gebruik van kan maken. “Loslopen is belangrijk voor honden, anders worden ze niet sociaal.” Er mag ook wel eens wat gedaan worden voor de hondenbelasting. “Ik maak er elk jaar bezwaar tegen”, vertelt ze. “Dan leg ik netjes uit dat ik best wil betalen, maar niet als ik er niks voor terugkrijg.” Ze weet in haar omgeving een aantal plekken aan te wijzen waar een losloopgebied goed zou kunnen.

 

Paul de Groot neemt alle suggesties mee. Belangrijk voor de gemeente zijn, naast de kosten, ook de veiligheid, handhaafbaarheid en bereikbaarheid. Daarnaast mag zo’n losloopgebied niet ten koste gaan van bijvoorbeeld een speelplek voor de kinderen. Het is wel een beetje zoeken op de kaart naar kleine plukjes groen, die in aanmerking kunnen komen. “Ik heb vanavond toch ook wel een aantal nieuwe mogelijkheden gehoord, waar wij nog niet aan hadden gedacht.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Astrid de Jong — 09 nov 2017
Ik snap de reacties die tot nu toe gepubliceerd zijn, het geeft aan dat er dus behoefte aan is! Van zowel hondebeztter als ouder. Hoe meer duidelijkheid, hoe minder onenigheid. Het KAN ook niet zo zijn dat hondenbeziiters hun honden uitlaten op kinderspeelplaatsen. Zegt veel over de eigenaren, niks over de honden!

Ik hoop echt dat dit tot meer duidelijkheid en juiste acties leidt.

Ik ben dus wel blij met dit innitiatief.

Ookdatnog — 09 nov 2017
Serieus, een bijeenkomst over losloopgebieden voor honden?! Met een kanjer van een bosperceel op steenworp afstand?! Pak liever de hondenbezitters aan die voor de vorm met een plastic zakje lopen maar het vertikken om de stront op te ruimen.
Jan — 09 nov 2017
Het Beekpark en met name ook het speelveld voor de kinderen wordt al gebruikt als een honden losloopterrein. Zelden zie ik iemand die de hond heeft aangelijnd.
Jan — 09 nov 2017
Het Beekpark en met name ook het speelveld voor de kinderen wordt al gebruikt als een honden losloopterrein. Zelden zie ik iemand die de hond heeft aangelijnd.
Mark — 09 nov 2017
Hondenbezitters die hun hond aangelijnd uitlaten zijn uitzonderingen. Het is pretttig dat we een beleidsmedewerker kunnen betalen die zich hier mee bezig houdt. Ik verwacht dan wel een ex ante evaluatie van het nieuwe beleid.
Jopie — 09 nov 2017
Het gebied rondom de vijver in de stroom esch is toch al een losloop gebied?... Of ben ik de enige die daar de honden altijd onaangelijnd tegen komt!

Rabo ondersteunt Fairtrade modeshow

De Stichting Fairtrade Gemeente Borne bestaat dit jaar vijf jaar. Genoeg reden voor een feestje...
20-09-2019

Jeugd geeft het goede voorbeeld

Van tevoren hadden ze er niet zoveel zin in, gaven een aantal leerlingen van het Twickel College...
20-09-2019

Vlag in top voor huurwoningen

De wens om sociale huurwoningen te bouwen in de Bornsche Maten in Borne bestond al heel lang bij...
19-09-2019

Een interieur moodboard maken doe je zo!

ADVERTORIAL • Heb je plannen voor een nieuw interieur? Dan is het samenstellen van een...
19-09-2019

Alle spoorwegovergangen dicht

Door een grote wisselstoring zijn er problemen op het spoor. De gemeente Borne meldt om 17.45...
18-09-2019

Vrijwilligers maken Borne zaterdag schoner

Zoals bekend staat Borne komende zaterdagmiddag 21 september in het teken van World Cleanup Day,...
17-09-2019