Marimorphose trekt in karakteristiek pand
25-02-2018
KAPSALON VERHUIST VAN DE ENE KANT VAN DE GROTESTRAAT NAAR DE ANDERE

Marimorphose trekt in karakteristiek pand

Vanaf vrijdag 2 maart is kapsalon en schoonheidssalon Marimorphose te vinden aan de Grotestraat 253. In het karakteristieke pand waar voorheen onder andere een slagerij en vishandel gevestigd waren wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe interieur. Een jaar eerder al hadden eigenaressen Romy Franke (rechts op de foto) en Annemarie Toebes-Spekschate hun oog al laten vallen op het markante pand. Een andere huurder was hen voor, het ging niet door.

 

Pand met geschiedenis

“Toen zag ik het ineens weer te huur staan en ben dezelfde dag nog gaan kijken”, vertelt Romy. De Bornse Annemarie kende de winkel van vroeger. Ze had er als kind vaak een plakje worst van de slager gekregen en kende ook de familie van de viswinkel die er later in kwam. “Het pand is gewoon heel mooi en heeft heel veel karakter”, vond Annemarie. Voor Romy was het pand nieuw, maar ze was na de bezichtiging meteen enthousiast. De ruimte bleek ook nog eens veel groter dan in de herinnering van Annemarie. De 145 vierkante meter die de kapsalon straks ter beschikking heeft is een behoorlijke vooruitgang ten opzichte van de huidige 90 vierkante meter aan de Grotestraat 104.

 

Strak en industrieel

En dat bood natuurlijk veel mogelijkheden voor de inrichting. In de avonduren en de weekenden vlogen de ideeën over de beeldschermen. Internet werd afgestruind voor inspiratie. “De zaak is nu vrij klassiek. Met kroonluchters en tierelantijntjes. We wilden het allemaal veel strakker, meer richting industrieel.” Meest opvallende in de nieuwe kapsalon zijn waarschijnlijk wel de golfplaten tegen de achtermuur, een idee dat ook ergens online was opgedaan. Via Marktplaats vonden de dames een adresje voor vintage golfplaten. Het was nog heel wat werk om tussen de 15.000 vierkante meter aan platen de mooiste uit te zoeken en te vervoeren naar Borne. “We zijn er wel zes uur mee bezig geweest.”

 

Gezellig en knus

Annemarie en Romy wilden ook één grote tafel waar de klanten geknipt en gestyled kunnen worden. “Bij ons praten klanten met elkaar, ook al kennen ze elkaar niet”, zegt Romy. “Die grote tafel geeft die gezelligheid, dat knusse, zodat mensen zich thuis voelen.” Een tafel van vier meter moest het worden, met spiegels in het midden en matzwarte accenten. Romy en Annemarie zijn heel gelukkig met het resultaat, vervaardigd door Ben Kleizen. “Het was een hele klus. Hij heeft echt goed meegedacht.”

 

Het adres van Marimorphose blijft Grotestraat, hoewel het oude en nieuwe onderkomen een behoorlijk eind uit elkaar liggen. “Best apart. We hebben veel vaste klanten van buiten Borne en die moeten we wel even uitleggen hoe ze nu moeten rijden.”

 

Donderdagavond is om 18.30 uur de feestelijke opening voor genodigden met een hapje en een drankje. Vanaf vrijdag wordt er geknipt, gekruld, gekleurd en meer vanaf het nieuwe adres. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Romy en Annemarie - heel veel succes op de nieuwe plek en met het ondernemen. Stilstand is achteruitgang!

Koopzondag gaat niet door

Ondernemers en gemeente hebben gezamenlijk besloten dat de Halloween koopzondag dit weekend niet...
22-10-2020

Zondag zijn de winkels weer open

Ook voor de winkeliers zijn het geen gemakkelijke tijden. Zo zijn sinds vorige week ook de...
22-10-2020

Vuurwerkverkoop alleen online

Dit jaar zullen er voor het eerst in aanloop naar Oud en Nieuw geen lange rijen...
14-10-2020

Horeca Borne reageert gelaten

Tot een van de meest opvallende maatregelen die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge...
14-10-2020

Dorset zet Koeien van Jelle ‘op de kaart’

Enkele maanden geleden kruisten de paden van Jelle Hidma, boer in Twekkelo, en Willem Dankers,...
10-10-2020

Supermarkten hanteren ‘ouderenuurtjes’

De verscherpte coronamaatregelen brengen ook met zich mee dat de supermarkten hun openingstijden...
05-10-2020