Jongeren hebben spijt van vernielingen
BOETE EN HULP BIJ HERSTEL JEU DE BOULES BAAN

Jongeren hebben spijt van vernielingen

Eind maart werden er op bij Jeu de Boules Borne en Borne Beweegt vernielingen aangericht. Stoelen en het veld werden uit verveling kapotgemaakt met de aanwezige tractor- en autobanden. Na het plaatsen van een beloning via Facebook en het verkrijgen van beelden van een bewakingscamera konden vijf jongens worden aangesproken.

 

Alle vijf hebben persoonlijke gesprekken gehad waarin werd toegegeven de vernielingen te hebben aangericht. Ze hadden spijt van de domme actie die voortkwam uit verveling in coronatijd. Naast de betaalde geldboete zullen deze jongeren een middag helpen bij de sportaccommodaties. Van het geld van de betaalde boetes zullen nieuwe stoelen worden aangeschaft en zal een bijdrage ten behoeve van het veldherstel worden voldaan.
 

De jongeren hadden naast de vernielingen in zijn geheel niet op de afgesloten sportvelden mogen komen maar zijn zich nu bewust van hun foute acties en benadrukken veel spijt te hebben.

 

Lees ook de eerdere berichtgeving: Slaat de verveling toe?

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Åle Hoekema — 03 mei 2020
Naast de forse boetes, die de volledige schade dekte, en de middag hulp zijn de jongeren gemeld bij politie. Ze hebben van hun ouders ook straffen opgelegd gekregen. Al met al zijn deze jongens fors gestraft voor een relatief klein vergrijp waar normaliter nooit onderzoek naar wordt gedaan. De Jeu de Boules en Borne Beweegt zijn beide content met deze afloop.
Anne — 29 apr 2020
Dus; wanneer je maar veel spijt kunt/wilt laten zien dan kom je er genadig af als je moedwillig de regels aan je laars lapt en volkomen zinloos andermans spullen vernielt.
Een middagje helpen? Dat grut heeft dus tijd over, er is nog genoeg blijven liggen van de klussen die anders gedaan worden bij Nederland doet. Aan de slag, en niet voor één maar voor meerdere dagdelen. Boete? Hoeveel? In hoeverre zijn ze daartoe in staat zonder hulp van hun ouders? Bijdrage veldherstel? Mooi, maar dan voor de volle mep én met hulp van dezelfde ijverige handjes die de schade ook veroorzaakten. Wie zó stoer is dat je elkaar opjut en over de schreef (hier dus het hek) gaat, die is óók zo stoer om zelf de volle nasleep te voelen.
Met al dat softe "bewust van hun foute acties en benadrukken van veel spijt" schieten we niks op. Er komt nog een lange tijd van verveling aan als het straks een 1,5 meter zomer wordt. De kans op herhaling is te groot. Je komt er té makkelijk mee weg met alleen maar spijt.
Max de Mooij Sr. — 28 apr 2020
Een bijdrage in het herstel van het veld? Ik neem toch aan dat de kosten van het gehele herstel wordt verhaald op deze jongeren... Een middag helpen met het herstellen van de schade is wel erg pover....

‘Schijt-aan-corona-feestje’ op z’n Hertmes

Met het ingaan van de avondklok zijn de corona-maatregelen nog strenger geworden. Het leidde in...
25-01-2021

Brandgerucht in azc Azelo

Zaterdagavond rukte de brandweer uit voor een melding van een mogelijke brand in het leegstaande...
23-01-2021

Wensink-Zuid heeft twijfels bij warmtenet

Voor de wijk Wensink-Zuid wordt een warmtenet kansrijk geacht om de wijk aardgasvrij te maken....
21-01-2021

Hertme trakteert zorgverleners

Bij ruim 70 adressen in Hertme is de afgelopen dagen een reep chocolade bezorgd. Dorpsgenoten...
21-01-2021

Je hebt sneeuw en je hebt sneeuw...

Een paar centimeter, meer was het niet dat in Nederland viel in de nacht van zaterdag op zondag....
17-01-2021

Klein beetje wit brengt groot plezier

De weersvoorspellingen deden zaterdag veel harten sneller kloppen. De sneeuw zou Nederland...
17-01-2021