Borne ontmoet zich weer op 1 januari
NIEUWJAARSBIJEENKOMST OP RHEINEPLEIN VAN 17.00 TOT 19.30 UUR

Borne ontmoet zich weer op 1 januari

Twee jaar lang bleef het stil op 1 januari. De jaarlijkse gelukwensen voor en door iedereen in Borne moesten door corona immers achterwege blijven. En zo leek de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst, in de vooravond van de eerste dag in het nieuwe jaar, een stille dood te sterven. Niets is echter minder waar, want de stichting die zich jaarlijks voor dit unieke evenement inzet, is nog springlevend. Dus is het komende zondagavond vanaf 17.00 uur weer zover. Voorzitter Marco Buitelaar daarover: “Ik hoop oprecht dat heel veel Bornenaren de weg weer weten te vinden voor enkele uurtjes plezierig en ongedwongen samenzijn.”

 

‘Nu mag het eindelijk echt’

Voor Buitelaar, die al in 2020 als voorzitter aantrad, is het zelf de eerste keer dat ‘ie de bijeenkomst kan organiseren. “Ja, heel bijzonder. In de afgelopen twee jaar hebben we weliswaar (ook online) geprobeerd nog iets van ons te laten horen, maar nu mag het eindelijk echt. We hebben er enorm veel zin in.”

 

Al vroeg in de middag wordt door een aantal vrijwilligers begonnen met de opbouw van het plein. Zo verschijnt er een aantal houten stalletjes waarin (gratis) glühwein, kruidenbitter en frisdrank wordt geschonken, komt er een partytent te staan, waaronder diverse hapjes worden bereid en ook zal een podium onderdeel zijn van het plein, waarop Double6 tijdens de gezellige uurtjes voor de muzikale ondersteuning zorgt.

 

Genoeglijk met en onder elkaar

En dan is er de BSV, de Bornse Schutters Vereniging, die traditiegetrouw het officiële moment van de jaaropening met brandende fakkels begeleidt. Een opening die door Buitelaar, samen met burgemeester Jan Pierik, zal worden verricht. Ook voor hem is het de eerste keer dat hij de Nieuwjaarsbijeenkomst meemaakt. Na een kort woordje zullen beiden een lont ontsteken waarmee het jaar 2023 met een knal zal worden afgetrapt. Maar daarna is het vooral weer zelf aan alle inwoners van Borne, Hertme en Zenderen om genoeglijk met en onder elkaar het nieuwe jaar in te luiden. (AJ/BM)

 

Op de bovenste foto van links naar rechts: Herman ter Weele, Fons Kroeze, Marco Buitelaar, burgemeester Jan Pierik, Annemarie Noltes en Florian Kormelink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 27 dec 2022
Een mooie traditie die weer in ere hersteld wordt. Zelf ben ik er niet bij, maar het is de gelegenheid bij uitstek dat je in ongedwongen sfeer elkaar kunt spreken onder het genot van een drankje of een glaasje fris. En iedereen kan natuurlijk gemakkelijk met de fiets of lopend naar het Rheineplein ...vanuit elke uithoek in de gemeente Borne.

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024