Top-2000 concert terug van weggeweest
ZATERDAGAVOND 3 FEBRUARI IN DE STEPHANUSKERK

Top-2000 concert terug van weggeweest

“Het is echt eenmalig”, vertelde Marieke Oude Middendorp in november 2018 toen ze de plannen ontvouwde voor een unieke muzikale happening in de Sint Stephanuskerk: een Top-2000 concert. En uniek werd het! Tot voor kort ook eenmalig. Totdat diezelfde Marieke deze week kon verklappen dat er tóch een nieuwe editie op stapel staat onder de titel Top-2000 Revisited. “Ja, ik weet het...”, verontschuldigt ze zich. “Maar het was gewoon te mooi om het bij die ene zaterdag te laten. Vandaar dat we nu met enorm veel plezier op herhaling gaan. Opnieuw in de Stephanuskerk. Opnieuw in februari. Maar wél met een deels andere line-up én met evenveel enthousiasme als vijf jaar geleden.”

 

Toen, in 2019...

Menigeen kan zich die februariavond in 2019 nog goed herinneren. In een met 600 bezoekers tot de nok toe gevulde en sfeervol uitgelichte Stephanuskerk ging het dak er bijkans af. Met een verrassingsoptreden van (de inmiddels oud-) burgemeester Rob Welten als Joe Cocker werd de kers toen op de muzikale taart gezet. “Het werd inderdaad een onvergetelijke avond, waarin de prachtige Top-2000 nummers de basis vormden om eendrachtig en samen te kunnen genieten van de muziek en van elkaar”, aldus Marieke.

 

“Dat is ook precies waar het om gaat”, vult ‘muziekprofessor’ Herman Lansink Rotgerink aan, die opnieuw als presentator en samen met Rob Munsterhuis de avond aan elkaar zal praten. “Muziek verbindt en spreekt alle talen. Meer heb je feitelijk niet nodig om een hele mooie avond te creëren.” Datzelfde geluid laat Paul Homan horen, die samen met Rudi Oude Vrielink als Double6 ook weer van de partij zal zijn. “Dit is gewoon leuk, hier willen we echt onderdeel van zijn en het is geweldig om samen met anderen mooie muziek ten gehore te brengen. Een topavond!”

 

Line-up

Naast Double6 - en Inpajoko natuurlijk, het koor dat min of meer de initiatiefnemer is van Top-2000 Revisited - zal ook de zeskoppige Twentse band V-street van zich laten horen. De muzikanten hebben van sfeervolle covers uit de jaren 70-80 hun specialisme gemaakt. Nieuw is ook Sam Molenkamp, de zangeres die al eerder furore maakte, onder meer tijdens een Singer Songwriters avond in het Kulturhus. Allemaal muzikanten die volop plezier beleven in dat wat ze brengen, maar er enorm naar uitzien om ook samen een aantal Top-2000 nummers live ten gehore te brengen.

 

Volgens Marieke is dat ook de kracht van de nieuwe avond op zaterdag 3 februari 2024. “Met elkaar plezier beleven, samen mooie muziek maken en in de sfeer die dan ontstaat, de bezoekers mee kunnen nemen. We hebben er gewoon weer heel veel zin in, al moeten we de komende maanden nog héél veel repeteren.” Tegen het einde van het jaar wordt er een speciale website (www.top2000revisited.nl) gelanceerd, waarin Top-2000 Revisited centraal staat. Op dat moment start ook de voorverkoop. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Rita Steffens — 29 okt 2023
Ik zou het erg mooi vinden om ze daar ook te horen

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024