Feestelijke ‘boost’ voor het centrum
START CENTRUMARRANGEMENT MET BIJDRAGE VAN PROVINCIE

Feestelijke ‘boost’ voor het centrum

In het voormalige pand van de ABN AMRO bank aan het Rheineplein werd donderdagavond het glas geheven op de start van het ‘centrumarrangement’, een extra impuls voor investeringen in een toekomstbestendig centrum. De provincie Overijssel stimuleert via het programma ‘Stadsbeweging’ diverse plannen in steden en dorpen met als doel de centra vitaal en levendig te maken, dan wel te houden. Het totale potje bedraagt 10 miljoen, Borne mag er een ton van besteden en daarvoor zijn afspraken gemaakt met gemeente, vastgoedeigenaren en de Bundeling Bornse Ondernemers (BBO).

 

Een 'boost' vanuit de Provincie

“De centra zijn belangrijk”, verklaarde gedeputeerde Monique van Haaf. “Daar draait het om. Juist die kernen moeten vitaal en krachtig zijn. De Provincie ondersteunt dat met kennis, kunde, door partijen te verbinden en te helpen. Met de Stadsbeweging geven we een ‘boost’ aan de binnensteden. Belangrijk daarbij is dat ondernemers het voor het zeggen hebben, dat wij hen de regie over het eigen centrum geven en het allemaal niet van bovenaf uit de overheid bepalen. Het is heel goed dat ook Borne zo’n arrangement heeft afgesloten. De Stadsbeweging bestaat nu drie jaar en we zijn al behoorlijk door het budget heen.”

 

Impuls aan Bornse Centrumplan

Met de bijdrage uit de Provincie krijgt het centrumplan van Borne een extra impuls. “Eigenlijk zijn wij al in 2010 begonnen met ‘boosten’”, gaf wethouder Michel Kotteman aan. “De gemeenteraad heeft het toen aangedurfd te investeren in ons centrum. Daarnaast zijn we in Borne gezegend met een nauwe samenwerking met de BBO. Ook ondernemers hebben in de loop der jaren al veel geïnvesteerd in het Bornse centrum. Al over de twee miljoen, als je alles bij elkaar optelt.”

 

De bijdrage uit de Stadsbeweging wordt aangewend om een manager aan te stellen die de revitalisering van de Bakkerssteeg/Nijstad gaat begeleiden, er zijn centrumcheques in het leven geroepen om particuliere initiatieven te ondersteunen en er wordt een visie ontwikkeld voor de Grotestraat Noord en de Oude Almeloseweg. (AJ)

 

(Meer over het centrumarrangement in ons eerdere artikel: Nieuwe impuls voor centrumontwikkeling)

 

(Op de foto boven vanaf links: Lex Nijhuis, voorzitter BBO, wethouder Michel Kotteman, gedeputeerde Monique van Haaf, Leo Hoksbergen namens pandeigenaar Prudentia, dorpsmanager Piet Hoogers en Gerrit Tijhuis van pandeigenaar Astij)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mchak — 05 okt 2018
Met onze begroting komen we er niet; vreemd vermogen uit bv Zwolle is meer dan Welkom, dus complimenten!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024