Hans de Boer stopt en wil genieten
19-09-2019
NA DERTIG MOOIE JAREN SLUIT DE MODEWINKEL AAN DE BAKKERSSTEEG

Hans de Boer stopt en wil genieten

In 1990 opende Rijssenaar Hans de Boer zijn herenmodewinkel aan de Bakkerssteeg. “Het huidige pand bestond toen nog uit twee winkels”, zegt hij. “In 1996 kon ik een doorbraak realiseren en ontstond er ook ruimte voor dameskleding. Ik heb hier bijna dertig fantastische jaren gehad, maar nu is het goed. Mijn gezondheid gaat voor en ik ben nu 62.” Op 31 december gaat de winkeldeur definitief in het slot.

 

De Boer is in al die jaren zijn eigen koers blijven varen. “Bewust heb ik niet meegedaan aan de internethype. Het bracht me te veel rompslomp en ik had geen zin om ’s nachts ook nog eens pakketjes in orde te maken.” Hij heeft er naar eigen zeggen geen spijt van. “We hebben hier bijna dertig jaar een goedlopende winkel gehad, met een grote, deels vaste, klantenkring.” Dat de sfeer aan de Bakkerssteeg goed was, blijkt ook uit de trouwe dienst van zijn medewerksters. Reiny bijvoorbeeld werkt er al 25 jaar, Angeline 18 en Jolanda 14 jaar (op de foto hiernaast links Angeline en rechts Jolanda).

 

Dubbel gevoel

Het naderende afscheid gaat de dames dan ook niet in de koude kleren zitten. Jolanda bijvoorbeeld geeft aan vandaag, op de eerste dag van de opheffingsuitverkoop, toch wel een dubbel gevoel te hebben. “Je weet dat zo’n beslissing er een keer aankomt, maar als het eenmaal zover is, dan wordt het toch ineens definitief. We waren hier al die jaren één familie en dat schept een band.” Ook de eigenaar heeft dat gevoel, al overheerst zijn blijdschap. “Ik ben blij dat ik nu de beslissing heb genomen en wil nog een aantal jaren van het leven genieten. Zwemmen, golfen, fietsen… ik zie er enorm naar uit.”

 

Toch zal De Boer tot in lengte van jaren terugkijken op dertig mooie jaren Borne. “Het is me hier supergoed bevallen. Borne is een gezellige plaats met gezellige mensen. Er is weinig leegstand en ook de Bakkerssteeg is weer een aantrekkelijk winkelgebied geworden. Ik hoop dat die trend zich doorzet en dat het ook op de wekelijkse koopavond weer gezellig druk wordt. En wellicht dient zich zelfs nog iemand aan die deze winkel wil overnemen. Hoe mooi zou het zijn?” De Boer zelf zal er nog ruim drie maanden van kunnen profiteren. Dan is het voor hem en zijn medewerksters voorbij. Inmiddels is de uitverkoop gestart en verleent hij een korting van 25% op alles, ook op de nieuwe collectie. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024