Weer is Opendeurendag goed gezind
ZO’N TACHTIG BEDRIJVEN PRESENTEREN ZICH OP MOLENKAMP

Weer is Opendeurendag goed gezind

Naar schatting tussen de drie- en vierduizend bezoekers bezochten zondag ongeveer tachtig bedrijven tijdens de Opendeurendag 2017 op industrieterrein Molenkamp. Geholpen door het goede weer kon de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement. “Het ging er vandaag vooral om te laten zien wat we samen te bieden hebben en dat is mooi gelukt.”

De ondernemers waren zondagochtend al vroeg druk in de weer om de laatste voorbereidingen te treffen voor de Opendeurendag. Vanaf 12.00 uur openden ze tot 16.00 uur hun deuren of stands. Veel bezoekers keken hun ogen uit en verbaasden zich over het gevarieerde aanbod van bedrijven dat Borne rijk is.

Verrassende inkijkjes
De bedrijven, groot en klein en lokaal of wereldwijd actief, boden een grote verscheidenheid aan veelal verrassende inkijkjes in hun onderneming. Zoals het mondiaal opererende, maar voor de modale Bornenaar ‘geheimzinnige’ BE | Allbrass, plaatselijk nog altijd beter bekend als Bons & Evers. En het kleine, maar o zo interessante schoonmaakmuseum van Profics. Of bouwonderneming Oude Wolbers en het bijna nostalgisch aandoende Keuterman, waar enkele minispoorbanen de bezoekers doen herinneren aan vervlogen jeugdtijden.

Ballonvaart
Bezoekers van de Opendeurendag maakten kans op een ballonvaart voor twee personen. Zij moesten antwoord geven op de vraag: ‘Wat is de langste afstand ooit gevaren met een luchtballon?’ Het juiste antwoord was: 46.400 kilometer. In maart 1999 legde Bertrand Piccard samen met zijn copiloot Brian Jones in 21 dagen deze afstand af. Het betrof een non-stop ballonvlucht rond de wereld. Het duo heeft ook het snelheidsrecord in bezit met op 236,8 kilometer per uur.

De Familie E. Weenink uit Borne en Willeke Heuver uit Hengelo waren de gelukkige winnaars. De prijs werd beschikbaar gesteld door MB Interieurs, Bouw Advies Oost Nederland, Dijkhof Treden en Trappen en Krediet & Assurantiën Beheer BV.

Er was kortom voor elk wat wils en voor jong en oud genoeg te zien. Precies zoals de bedoeling was bij de Opendeurendag van Molenkamp, vier jaar na de ook al succesvolle vorige editie. (WP)


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Peter Ory — 02 okt 2017
dan ga ik investeren in een typecursus of andere oplossing :-)
Peter Ory — 02 okt 2017
Die Paul toch. Wellicht moet de molenkamp of BBO een in verteren in een oplossing. Zie onderstaande link

https://www.ted.com/talks/daan_roosegaarde_a_smog_vacuum_cleaner_and_other_magical_city_designs
Ellen Bijsterbosch — 01 okt 2017
Het was echt een topdag. Wat zijn er in Borne toch mooie bedrijven en wat een positieve sfeer om er samen wat van te maken. Kan ik als dorpsmanager alleen maar blij mee en trots op zijn!
Paul Cohn — 01 okt 2017
Het is onze politici gelukt:

• na ruim 25 jaar huichelachtig beloften breken van Kyoto tot Parijs…

www.clo.nl/sites/default/files/infographics/0121_001g_clo_27_nl.png

• na 9,5 jaar lang de Europese en Nederlandse wetgeving betreffende de luchtkwaliteit en schonere lucht voor Europa stelselmatig en volledig aan de laars te lappen

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32008L0050&from=NL

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2009-158.html

• na het bereiken van het hoogste aandeel fossiele brandstoffen in Europa www.clo.nl/sites/default/files/infographics/0019_001g_clo_22_nl.png

• Na het bereiken van véruit de hoogste luchtverontreiniging ter wereld

www.temis.nl/airpollution/no2col/data/omi/2017/09/no2total20170922_r9.png

• Nu Nederland het hoogste percentage vroegdoden door luchtverontreiniging in Europa heeft

www.eea.europa.eu/media/newsreleases/many-europeans-still-exposed-to-air-pollution-2015/premature-deaths-attributable-to-air-pollutionNa deze decennia lange, diepe minachting van nagenoeg al onze overheden voor gezondheid, natuur en milieu greep op 7 september 2017 de Rechtsstaat in:De voorzieningenrechter verbiedt de Staat met onmiddellijk ingang na de betekening van dit vonnis elke maatregel te (doen) treffen waarvan in de visie van het RIVM statistisch verwacht moet worden dat deze tot voortgaande dan wel hernieuwde overschrijding van de grenswaarden voor NO2 en PM10 zal leiden;Triest om op 1 oktober 2017 te zien hoe een substantieel, florerend deel van Bornse bedrijvigheid twee dagen later door onze plaatselijke politici opgehokt dreigt te worden met een eerstvolgende maatregel waarbij niet alleen de belangen van deze ondernemers geminacht worden maar helaas wederom wetten genegeerd en gezondheid, natuur en milieu het slachtoffer worden. Ondanks bovengenoemd, nog geen 4 weken oud vonnis.

Opendeurendag Molenkamp 2017


  Twickel steunt de ijsbaan

  Jaarlijks zamelen leerlingen van het Twickel Borne met hun kerstprojecten geld in voor het goede...
  12-12-2018

  Waar zijn de Zwarte Pieten?

  Donderdagavond tegen zessen gingen de kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 van basisschool De...
  22-11-2018

  Iemnschelf wint GEObattle

  Cleo Droste, Isabel Jacobs, Bob Thijhuis en Thorvald Movig van basisschool ’t Iemnschelf...
  22-11-2018

  ‘Beter worden doe je zelf’

  Jarenlang was hij actief in het maatschappelijk werk bij een grote zorginstelling. Kreeg het...
  19-11-2018

  Verwenmiddag voor mantelzorgers

  Al direct vanaf binnenkomst is de sfeer goed. Ieder krijgt een kop koffie of thee aangeboden en...
  17-11-2018

  Veel interesse voor Vrijwilligersbeurs

  Maar liefst vierendertig Bornse organisaties presenteerden zich vrijdagmiddag aan evenzovele...
  16-11-2018


  file:html/cookies.inc.html}