40 jaar bij de SWB aan het werk
16-10-2017
JUBILEUM VOOR HERBERT REINDERS

40 jaar bij de SWB aan het werk

Op 1 november is het precies 40 jaar geleden dat de 58-jarige Herbert Reinders aan het werk ging bij sociaal werkvoorzieningsbedrijf SWB Midden Twente. En dat is reden voor een receptie en een avondje uit eten met zijn Bornse ploegmaten. Vooral naar dat laatste kijkt de boomlange Herbert uit. “Met z’n allen onbeperkt eten, op kosten van de zaak”, glundert hij.

 

‘De tijd vliegt’

Op zijn achttiende begon Herbert Reinders met zijn werk voor de SWB, sinds kort overgegaan in Gildebor. Voor het ‘vrije bedrijfsleven’, zoals hij dat noemt, werd hij afgekeurd. Het werktempo en de werkdruk liggen bij de SWB lager en met een indicatie mocht hij er aan de slag. “Eerst in de binnendienst, metaal en schoonmaak, en sinds 1994 buiten in de groenvoorziening.” Iedere werkdag om 7.30 uur start voor Herbert het werk in de buitenlucht. Schoffelen, harken, snoeien, zwerfvuil verwijderen en dat soort dingen. En dat doet hij al jaren met enorm veel plezier. “In het begin vond ik het niks”, geeft hij toe. “Nu vind ik het heerlijk om de hele dag in de buitenlucht te zijn. Het is het mooiste wat er is. Je bent lekker bezig en de tijd vliegt.”

 

Begraafplaats

Vaak zijn Herbert en zijn ploeg in de wijken te vinden, maar ook heel regelmatig op de begraafplaats aan de Von Bönninghausenstraat. Deze dagen doen ze hun best om het kerkhof er zo netjes mogelijk te laten uitzien voor Allerzielen en de herinneringsavond Verbonden in Licht, die op 28 oktober plaatsvindt. Herbert weet dat er snel gemopperd wordt over het aanzien van de begraafplaats. Het ligt gevoelig. “Na Moederdag en Kerst zitten vaak alle containers bomvol, moeten graftakken worden opgeruimd en nog meer. Mensen ergeren zich als alles niet direct wordt opgeruimd. Maar dat kan ik allemaal in m’n eentje ook niet zo snel. Dan moeten we wel hulp inroepen.” Maar over het algemeen zijn de reacties van mensen op straat heel positief en wordt er vaak een leuk praatje gemaakt. “Ik kom altijd veel bekenden tegen”, zegt de Bornenaar.

 

‘Respect’

De mannen van de SWB vinden het jammer dat ze hetzelfde werk met steeds minder mensen moeten doen. Ook werkvoorbereider Henk van Til beaamt dat de ploeg kleiner wordt. “Er zijn genoeg jongens met een indicatie, maar je moet wel willen. Je kunt ze niet dwingen, dat werkt niet. Daarom verdient Herbert alle lof en respect voor veertig jaar dienstverband”, vindt de werkvoorbereider.

 

En Herbert houdt het nog wel een tijdje vol. “Je weet nooit wat de toekomst gaat brengen, maar tot mijn 67ste hoop ik in de groenvoorziening aan het werk te blijven.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Maxc de Mooij Sr. — 17 okt 2017
Hartelijk gefeliciteerd met je jubileum Herbert! Jij en je collega's houden het openbaar groen in onze buurt al jaren keurig bij en ik hoop dat dat nog jaren zo zal blijven!
Baukje Houkamp — 16 okt 2017
Van Harte Gefeliciteerd Herbert.
Ik wens je een fijne feestelijke avond .
Ik hoop dat je nog heel lang met plezier dit werk kan doen.

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023