Maatregelen fietsroute leerlingen De Esch
AANPASSINGEN VOOR VEILIGE VERBINDING NAAR IEMNSCHELF

Maatregelen fietsroute leerlingen De Esch

Vanwege de verplaatsing van leerlingen van basisschool De Esch naar ’t Iemnschelf in de Stroom-Esch met ingang van de herfstvakantie van het nieuwe schooljaar worden er door het College een aantal aanpassingen voorgesteld om de schoolroute veiliger te maken. Samen met de schooldirecteur en ouders is gekeken welke aanpassingen er mogelijk zijn om de knelpunten te verbeteren. Het heeft geresulteerd in een plan van aanpak dat in totaal 149.000 euro kost en waar de gemeenteraad uiteindelijk een klap op moet geven.

 

Bekenhorsttunnel

Het trottoir en het fietspad in de tunnelbak van de Bekenhorst worden op één niveau gebracht, omdat het huidige fietspad nu een te geringe effectieve breedte heeft door een reling aan de ene zijde en een trottoirband aan de andere zijde. Verder worden er op de Bekenhorst twee snelheid-reducerende plateaus aangebracht, op de kruising met de van Bönninghausenstraat en ter hoogte van de Oude Es. Dit laatste komt ook tegemoet aan de wensen van bewoners van Het Dijkhuis. Daarnaast wordt de 30 kilometer zone uitgebreid tot aan de tunnel.

 

Verharden paden achter Dijkhuis

De fiets- en voetgangersverbindingen langs het dierenparkje achter Het Dijkhuis worden geasfalteerd. Kinderen uit het centrum kunnen op die manier beter via het fietspad Oude Weerseloseweg de achterzijde van ’t Iemnschelf bereiken. Met de verharding van de paden komt ook meteen een jarenlange wens van bewoners van de Stroom-Esch en de Bornsche Maten in vervulling.

 

Het straatmeubilair om schoolzones herkenbaar te maken, dat nu bij de locatie De Esch staat, wordt elders herplaatst. Om op tijd de maatregelen uitgevoerd te hebben, zullen de werkzaamheden gestart moeten worden in april/mei dit jaar. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mchac — 07 apr 2018
De Fietsersbond Overijssel biedt misschien meer mogelijkheden.
Leus — 04 apr 2018
Wil je het echt veilig maken, dan moet je de aansluiting van de Weerselosestraat op de rotonde van de N743 bij oud Borne afsluiten. Dan houd je de schoolzone vrij van doorgaand verkeer. Enkel een fietsverbinding daar naar de Bornsche Maten.
Ron Hartman — 04 apr 2018
Veilige verbindingen? Een boute bewering!
Ookdatnog — 04 apr 2018
Met de snorfiets van en naar de basisschool? Die jeugd van tegenwoordig..... Oud worden is per definitie gevaarlijk. Je kunt er zelfs aan doodgaan.

Goed dat het wordt opgepakt. Nu de oversteek bij de Bornsche Maten nog...
Berg van den — 04 apr 2018
De paden achter het Dijkhuis verharden is ongetwijfeld een verbetering. Echter ben bang dat dit voor de ouderen meer gevaar oplevert, dan aan veiligheid voor de schoolgaande kinderen. Door de verharde paden kunnen zéér gevaarlijke situatie’s ontstaan door ouderen die slecht ter been zijn en de jeugd op bijvoorbeeld snorfietsen. Het Dijkhuis is een prachtige omgeving voor de ouderen die daar nu nog rustig samen met de kleinkinderen kunnen wandelen. Laat dit ook in de toekomst zo zijn.

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023