Proeven aan Twickel College Borne
OPEN DAG TREKT VEEL BELANGSTELLENDEN

Proeven aan Twickel College Borne

Het is weer tijd voor alle kinderen uit groep acht van de basisscholen om te gaan kiezen op welk vervolgonderwijs ze hun schoolcarrière gaan vervolgen. Alle middelbare scholen hebben de afgelopen dagen hun beste beentje voorgezet om de aspirant leerlingen te laten zien wat ze in huis hebben middels open dagen. Het Twickel College in Borne was zo’n beetje de laatste in de rij. Desondanks was het druk aan de Welemanstraat en ouders en kinderen kwamen in groten getale proeven aan wat het voortgezet onderwijs in Borne te bieden heeft.

 

Explosie

Zoals altijd mocht het vak natuurverkenning op veel belangstelling rekenen. Er werd gekleurd slijm gemaakt en haren kwamen rechtovereind te staan van de statische elektriciteit. Er werd zelfs een ware explosie opgewekt met waterstof. Allemaal reuze spannend. Elders in het gebouw werd niet minder uitgepakt. Docenten gaven uitleg over hun vak, geholpen door vele leerlingen in polo’s met ‘crew’ er op vermeld.

 

Kleinschalig

Het Twickel College in Borne, voor onderbouw vmbo, havo en atheneum, heeft sinds de nieuwbouw in 2016 niet te klagen over belangstelling. Maar voor de school blijft het natuurlijk ook altijd spannend hoeveel leerlingen zich dit jaar gaan aanmelden. “We hebben nu 380 leerlingen”, vertelt teamleider Bart ter Horst. “Dat is ook wel ons plafond. Maar er stromen na het tweede jaar natuurlijk veel leerlingen uit. We hopen op zo’n 180 nieuwe aanmeldingen.” Hij heeft er alle vertrouwen in dat het wel goed zal komen. “Wij onderscheiden ons in kleinschaligheid en daardoor kiezen ouders en kinderen bewust voor Borne. Opvallend is bijvoorbeeld dat de helft van onze leerlingen uit Hengelo komt.”

 

‘Kennis is maar de helft’

De school besteedt veel energie aan persoonsvorming en socialisering. Veelzeggend is in dat verband deze open dag het speciale lokaal getiteld ‘kennis is maar de helft’. “We proberen hier heel erg een school van de samenleving te zijn en de verbinding met Borne te zoeken. Een voorbeeld is ons project met de gemeente over vuurwerkvrije zones. Maar we werken ook samen met de wijkvereniging en de muziekschool en bezoeken activiteiten in Borne, zoals onlangs De Ster.” Op havo/atheneum-niveau wordt veel projectmatig gewerkt. “Die vaardigheden heb je later nodig in de maatschappij, maar ook als je naar de bovenbouw gaat.”

 

In hoeverre het de kinderen allemaal aanspreekt is nog even afwachten. Ze hebben nog een paar weken tijd om hun keuze voor het vervolgonderwijs te maken. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Twickel open dag


    Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

    Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
    29-03-2024

    Huisarts Paul van Buuren zwaait af

    Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
    12-03-2024

    Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

    Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
    15-02-2024

    Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

    Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
    10-01-2024

    Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

    Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
    31-12-2023

    Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

    Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
    19-12-2023