‘Alle neuzen nu richting Iemnschelf’
IJSJE VOOR LEERLINGEN NA BESLUIT SLUITING DE ESCH

‘Alle neuzen nu richting Iemnschelf’

Leerlingen van de basisscholen De Esch en 't Iemnschelf werden vrijdagmorgen getrakteerd op een ijsje. Op initiatief van de ouderraad deed de ijskar van De Harmonie beide scholen aan om een roerige week, waarin het besluit werd genomen De Esch te sluiten, toch met een zoete smaak af te sluiten.

Nu de gemeenteraad heeft gesproken en de beslissing heeft genomen dat ze akkoord gaat met het sluiten van De Esch na het schooljaar 2017-2018, bereiden leerkrachten en ouders zich voor op de voorgenomen verhuizing naar ’t Iemnschelf. Volgens Odyl Zwienenberg van de werkgroep Houd De Esch bij de Les en leerkracht Esther Behage wijzen de neuzen ondertussen vrijwel allemaal positief in de richting van de overstap naar de wijk Stroom-Esch.

“Woensdagavond hebben we in de hal van de school een bijeenkomst gehouden voor de ouders”, vertelt Esther Behage op het schoolplein. “Natuurlijk waren er nog mensen boos, verdrietig en teleurgesteld, maar er ontstond ook het idee dat we straks met ons allen verhuizen. Er heerst nu wel het idee dat we vanuit een positieve gedachte naar de toekomst moeten kijken. Ouders mogen meedenken, ze worden nauw bij het proces betrokken. In eerste instantie werd er steeds over gesproken dat De Esch dicht zou gaan en dat we bij ’t Iemnschelf een soort semipermanente huisvesting zouden krijgen. Nu duidelijk is dat er een miljoen wordt uitgetrokken voor nieuwbouw, ligt het toch anders. Uiteraard is ook de verkeersveiligheid een heel belangrijk thema, ook daar zijn toezeggingen over gedaan.”

Omslagpunt
“Woensdag was een omslagpunt”, vervolgt Esther Behage. “We willen nu dat de positieve energie blijft, die krijg je niet door te blijven hangen in boosheid. Ouders hebben zich twee jaar lang heel erg ingezet en alles geprobeerd om de school te behouden. We hebben het gevoel dat er alles aan is gedaan, maar het is helaas niet gelukt. We gaan binnenkort inspraakavonden houden voor ouders, waarbij geen leerkrachten en vertegenwoordigers van de directie aanwezig zijn, om te horen wat ouders willen en wat ze voor hun kinderen belangrijk vinden. De verhuizing wordt een gezamenlijk project.”

Het streven is erop gericht de groepen na de verhuizing zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Ook de pannakooi, waarin juf Esther Behage zich vrijdag liet verleiden tot een potje voetbal met leerlingen (foto hierboven), verhuist mee naar ’t Iemnschelf.

Belang van het kind
Ook Odyl Zwienenberg (foto links) en de werkgroep hebben zich na een strijd van twee jaar ogenschijnlijk bij het schier onvermijdelijke lot van de verhuizing neergelegd. “We zoeken nog wel uit of er alsnog wat aan te doen valt. Maar ouders zijn in elk geval blij dat er nu duidelijkheid is, al wil dat niet zeggen dat iedereen helemaal gelukkig is. Maar wat is het belang van het kind? Dat wil bij eigen vriendjes en vriendinnetjes blijven.”

“En dan is er maar één school waar dat kan”, haakt werkgroeplid Gerjo Timmerman in. “En dat is ‘t Iemn’schelf. Omdat de raad en het schoolbestuur de school niet open houden, staat nu de verhuizing bij ons vooraan.”

Bij elkaar blijven
“We moeten samen die nieuwe weg inslaan”, vervolgt Odyl Zwienenberg, waarbij voor ons veiligheid, samen gaan en nieuwbouw voor op staan. We moeten het de kinderen zo gemakkelijk maken dat ze bij elkaar kunnen blijven. Zodat ze in elk geval het eerste jaar met hun eigen groep en leerkracht kunnen wennen aan de nieuwe school. Onze inzet is alle ouders op één lijn te krijgen. We hebben heel lang gestreden om de school te behouden, nu dat er niet in zit gaan we ook helpen. Dat is een hele omslag, maar we moeten ons richten op wat het belangrijkste is: onze kinderen.”

Gerjo Timmerman tot slot: “Onze werkwijze zal hetzelfde blijven: grondig, effectief en meehelpend. Woensdag is al een hele mooie voorzet gegeven om alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 25 mrt 2017
De logistiek rond stromingen en instroompunten stond centraal. Natuurlijk moeten de ouders nu weer collectief de veiligheid afdwingen. Immers; die verantwoordelijkheid vloeit voort uit de gemaakte keuzes. Sterk dat er positief gewerkt gaat worden om de kids bijeen te houden!
baba — 24 mrt 2017
Verkeersveiligheid en toezeggingen is wat anders als realiseren. Het is op de strromesch nu al hectisch met parkeren als de scholen starten.
Nu de Esch daar heen gaat wordt het echt een onoverzichtelijke en onveilige toestand.
Nu kun je al lastig oversteken vanaf de von bonninghausenstraat richting de tunnel. De automoblisten nemen daar voortduren de binnenbocht en met je kind naar school fietsen is dat erg vervelend.
Dan het verwachte wildpakeren want op de oude Almeloseweg gebeurde zal daar zeker weer te zien zijn

Keurslager Rensink scoort opnieuw

In april wonnen Albin en Saskia Rikkerink al fraaie prijzen tijdens een grote internationale...
09-07-2020

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2019 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
05-07-2020

Juf Marjo neemt afscheid

Ze dacht de regie zelf in handen te hebben, maar het liep anders. “Ik wil deze laatste dag...
03-07-2020

Groep 8 Flora speelt in podiumwagen

Het was een hele puzzel voor de basisscholen hoe dit jaar het afscheid van de achtste groepers,...
01-07-2020

Maja pitcht met prins Constantijn

Ze is pas 18, studeert Technical Engineering Mechatronica aan het ROC van Twente, woont in Borne...
25-06-2020

Makelaar Saskia Vreeman maakt doorstart

Saskia Vreeman Makelaar 4You heeft afgelopen week in afgeslankte vorm een doorstart gemaakt. De...
21-06-2020