Groen licht voor fusie schoolbesturen
RAADSBREDE STEUN VOOR SAMENGAAN STG. KOMT EN MARCANT-BSV

Groen licht voor fusie schoolbesturen

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond werd het al snel duidelijk: de voorgenomen fusie tussen de schoolbesturen van de Stichting KOMT en Marcant-BSV kan doorgaan als het aan de Raad ligt. In eerste instantie werd het agendapunt bij het begin van de vergadering doorgeschoven naar het allerlaatste punt, omdat de beide schooldirecteuren wegens verplichtingen elders niet tijdig op de publieke tribune aanwezig zouden kunnen zijn. Toen ze er even later toch waren, werd het punt weer naar voren gehaald.

 

Complimenten

Naar achteraf bleek was het procedureel gehannes om niks, want binnen vijf minuten stonden de directeuren weer buiten. De fusie kreeg raadsbreed namelijk de volle instemming. Complimenten en felicitaties vochten om voorrang. De enige kanttekening kwam van Ellie Verschoor (GB90). Zij opperde dat de financiële voordelen die deze fusie met zich meebrengen ten goede zouden moeten komen aan de Bornse schoolkinderen. In een kort antwoord hierop gaf de verantwoordelijk wethouder Herman Mulder aan dat de besturen de zorg hebben voor 4.000 Twentse schoolkinderen en dat de voordelen dus ongetwijfeld bij al deze schoolkinderen terecht zullen, waaronder de Bornse.

 

Maandagavond voorafgaande aan de raadsvergadering waren de politieke fracties in een besloten bijeenkomst bijgepraat over de inhoud van de fusieplannen. Een informatiebijeenkomst die blijkbaar veel helderheid had gegeven en aanleiding was om het voornemen volledig te steunen. Binnenkort op BorneBoeit een gesprek met beide directeuren over de details van de fusie. (BM/AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mchak — 06 jul 2018
Realisme is dat de overheid nog een opgave heeft om minder uit te geven: Rutte mocht regeren met als opgave om het begrotingstekort onder de 3% te krijgen: dat is 18 miljard minder. Op onderwijs is ook gekort, begrijpelijk. Alleen de uitleg waarmee dit vorm krijgt is dubieus; passend onderwijs, waardoor schoolbesturen noodgedwongen kiezen om op te schalen en fuseren om de kosten te drukken. Zeg dat dan.
Paul Kienhuis — 05 jul 2018
Leuk verhaal Bram.
Op papier klinkt het allemaal prachtig. Probeer alleen even in te leven in het volgende:
Als de situatie ernaar is, is er 1 bestuur die de lijn uitzet en bepaald voor alle scholen. Bij eventuele conflicten is er voor ouders geen uitwijkmogelijlheid voor een alternatief, laat staan dat er nog enige vorm van gezonde concurentie aanwezig is om elkaar scherp te
houden. Je hebt me nog niet overtuigd, Bram.
Bram Donkers — 04 jul 2018
Wat een onzin Paul. On het Integraal Huisbestingsplan staat nu juist dat de nieuwe stichting beoogd op vijf plaatsen vijf verschillende scholen met vijf verschillende profielen vorm te geven. Dus precies tegengesteld aan wat je beweerd.
Paul Kienhuis — 03 jul 2018
Jammer dat de politiek weer gestuird wordt door de financieen. Opnieuw een verarmingsslag in Borne voor de schoolgaande kinderem em hun ouders. Keuzemogelijkheden zijn er op deze manier niet meer. Uw kind gaat ook gewoon maar een van de afdelingen van deze schoolfabriek. Opnieuw een gemiste kans en is Borne weer een stukje minder aantrekkelijk geworden.

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023