Nieuw op De Veldkamp: Internovi
29-01-2019
BEDRIJF IN HET TOPSEGMENT VAN DE VERTICALE TRANSPORTSYSTEMEN

Nieuw op De Veldkamp: Internovi

Het gaat voorspoedig met de kavelverkoop van bedrijventerrein De Veldkamp, op de grens tussen Hengelo en Borne. Na jaren last gehad te hebben van de crisis is er inmiddels veel belangstelling van bedrijven om zich te vestigen op het terrein met goede aansluitingen op zowel de A1 als de A35.

 

Internovi

Onlangs betrok het bedrijf Internovi een nieuw pand aan De Rientjesoven 10 en verhuisde daarmee van de ene kant van Borne naar de andere. Het huurcontract op bedrijventerrein De Molenkamp liep af, het oude pand aan de Hanzestraat voldeed al geruime tijd niet meer aan de wensen van Internovi. “De Molenkamp is eigenlijk een industrieterrein dat achteruit gaat.” Men koos voor nieuwbouw op De Veldkamp. “De ontsluiting is hier beter en er is parkmanagement. Het ziet er allemaal netjes uit.” Een verhuizing binnen Borne was bovendien voor het personeel het minst belastend.
 

Verticaal transport

Internovi begeeft zich in de industriële wereld van de verticale transportsystemen. Daarbij kan het gaan om stukgoederen of stortgoederen die rechtstandig omhoog moeten. Zo is het liftsysteem voor bagage van Internovi op vele luchthavens in de wereld te vinden. Maar ook producten als koffie, M&M’s, pinda’s, hagelslag, drop, diervoeders en nog veel meer, vinden hun weg de lucht in via de transportsystemen van Internovi. Dit verticaal transport neemt in productiehallen vele malen minder grondoppervlak in beslag dan andere oplossingen.

 

Topsegment

Het liftsysteem van Internovi is door het gebruik van de unieke rubberblokkettingen onder andere geruislozer, onderhoudsvriendelijker en hygiënischer dan standaard systemen, waar nog stalen kettingen gebruikt worden. Daarnaast is Internovi in staat aan hoge eisen in, met name, de food- en chemische industrie te voldoen. “Het materiaal van onze elevatorbekers is bijvoorbeeld ook detecteerbaar leverbaar. Stel dat er een stukje kunststof afbreekt, dan is dit via detectieapparatuur in de productielijn terug te vinden en hoeft er geen hele partij afgekeurd te worden. Wij komen vaak in beeld als anderen het hebben ‘opgegeven’ in deze topsegment nichemarkt.”

 

Multinationals

Veel klanten zijn multinationals, zoals Nestlé, Akzo, Shell, Unilever en Mars. “Het is niet gemakkelijk vanwege de hoge eisen en tegenwoordige claimcultuur, bijna alles is maatwerk. We zijn klein gebleven, flexibel, en kunnen waar nodig snel schakelen.” Aan opdrachten dan ook geen gebrek.

 

Toekomst

Aan de Rientjesoven vindt met name engineering en de assemblage plaats. Service en onderhoud doet Internovi ook zelf en dat brengt de medewerkers soms tot aan de andere kant van de wereld. “We werken hier met z’n allen heel hard. Er heerst geen negen-tot-vijf-mentaliteit en de lat ligt hoog.”

 

Net als veel technische bedrijven is het ook voor Internovi niet gemakkelijk om aan gekwalificeerd personeel te komen. “Goede mensen zijn lastig te vinden. Op dit moment zoeken we een service monteur. Iemand die een uitdaging zoekt en met affiniteit met ons mooie product.”

 

De verhuizing maakte 2018 een extra hectisch jaar. Nu het spiksplinternieuwe pand is betrokken kan er hopelijk met iets meer rust toegewerkt worden naar de toekomst. Een toekomst waarin Internovi vooral hetzelfde wil blijven doen. “Misschien met iets minder stress en er wat meer van genieten.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ruben Baartman — 30 jan 2019
Van harte proficiat! Prachtige plek ook.
Ik kom het graag een keer van binnen bekijken.
Rudigeeftles.nl — 29 jan 2019
Hey Alwin, en al je medewerkers, ik heb het pand al een keer mogen “proeven”. Geweldig mooi en voorbereid op de toekomst. Heel veel succes met zijn allen daar!
Rudi Wissink.
Marcel Thijert — 29 jan 2019
Gefeliciteerd met het nieuwe pand. Ziet er goed uit.
Met vriendelijke groeten

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023