‘Er moet meer schwung komen’
22-02-2019
JOHN VAN WAARD NIEUWE COÖRDINATOR SECTIE BEDRIJVEN BBO

‘Er moet meer schwung komen’

Sinds enkele weken heeft de Bundeling Bornse Ondernemers, de BBO, een nieuwe voorman bij de sectie Bedrijven: John van Waard. De 61-jarige Van Waard, van oorsprong Haarlemmer, bestiert het OLCT, een centrum voor opleiding en bedrijfstraining dat sinds 2016 gevestigd is in het Rode Kruisgebouw aan de Brugstraat. “Ik ga graag met mensen om en ben gewend om probleemoplossend en analytisch te denken. Daarom denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren, voor verbinding te kunnen zorgen en wat meer ‘schwung’ in de sectie te kunnen krijgen”, aldus de kersverse coördinator.

 

Het OLCT

Zes jaar geleden nam IT-er Van Waard het OLCT over van de vorige eigenaar. Hij verkaste met zijn bedrijf naar Borne, van waaruit hij -samen met twaalf freelance docenten- cursussen en trainingen verzorgt. Veelal IT- en frontoffice georiënteerd, waarbij Microsoft de basis vormt. Van Waard: “Het merendeel doen we op locatie en incompany, maar in voorkomende gevallen train ik ook graag computerbeginners en particulieren bij het ontdekken van het internet.”

 

Zijn eerste kennismaking met ondernemend Borne was via het inmiddels ter ziele zijnde ZZP-Collectief in het Kulturhus, waar hij ook een ruimte huurde. “Dat was, zacht uitgedrukt, geen succes. Te weinig deelnemers, veel van hetzelfde. Dus ging ik op zoek naar iets anders, want ik wil nu eenmaal graag iets samendoen met anderen en vind dat ondernemen ook een maatschappelijke verplichting met zich meebrengt. En zo kwam ik uit bij de BBO, waar ik kortgeleden werd gevraagd de coördinatie van de sectie Bedrijven op me te nemen.”

 

Nog veel te winnen

“Een mooie uitdaging”, zo zegt hij, “want er is werk aan de winkel. De nieuwe structuur, met veel werkgroepen, spreekt me aan en als ik naar de sectie Detail kijk, dan zie ik een compact geheel met veel dynamiek. Dat ontbreekt toch een beetje bij Bedrijven. Want alhoewel er zo’n 125 aangesloten leden zijn, gebeurt er nog te weinig. We moeten veel meer samenwerken en Borne veel nadrukkelijker op de kaart zetten. Ons manifesteren met evenementen zoals de Ondernemer van het Jaar en de Slag om Borne, waarvan de laatste editie alweer drie jaar achter ons ligt, maar ook als het gaat om het gezond houden van bijvoorbeeld industrieterrein De Molenkamp. Daar valt nog veel te winnen. Of neem de duurzaamheidsdoelstellingen. Wat moeten we en wat willen we?”, klinkt het filosoferend.

 

Een concreet einddoel heeft Van Waard niet. “Ik zal nooit tevreden zijn en bovendien is er altijd wel iets te doen. Ik wil me eerst goed inwerken, kennis maken met de verschillende werkgroepen en meningen en ideeën horen. Maar daarna wordt het snel tijd om de leden van het BBO-belang te overtuigen en ze tot samenwerking aan te zetten”, zo zegt hij. “Ik weet zeker dat Borne tot de top behoort, waar het gaat om een ondernemersklimaat, alleen moeten we dat ook zelf inzien en veel meer uitdragen. Ondernemers prikkelen en stimuleren dus. En als ik daar een verbindende schakel in kan zijn, dan ben ik tevreden”, zo besluit hij. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023