Molenkamp-ondernemers praten bij
07-05-2019
‘OUBOLLIG’ INDUSTRIETERREIN LEGT FOCUS OP REVITALISERING

Molenkamp-ondernemers praten bij

Het was enige tijd rustig rondom De Molenkamp en haar ondernemers. Toch bleef er achter de schermen volop beweging. Zo is er inmiddels een werkgroep Molenkamp opgericht die zich hard maakt voor een upgrading van het industrieterrein en daartoe inmiddels een aantal deelprojecten ter hand heeft genomen. Genoeg aanleiding dus om de ondernemers weer eens bij elkaar te brengen en dat gebeurde dinsdagmiddag. Gastheer was BE | Allbrass aan de Industriestraat.

 

Een kleine zeventig Molenkamp-ondernemers gaven gehoor aan de uitnodiging. Zij konden kennis maken met de werkgroep, bestaande uit Gert ter Brugge, kartrekker namens de BBO en Jessica Konink, Dianna Beune, Huub Ellenbroek, Martin Bosch en Bart Oude Wolbers namens de ondernemers. “De werkgroep draait onder de BBO”, zo vertelde Ter Brugge, “en dat is ook wel zo logisch want we hebben overeenkomstige belangen”.

 

Nieuwe bewegwijzering

Ook kon de werkgroep melden dat de bewegwijzering op het industrieterrein zal worden aangepakt. “Het is allemaal verouderd en de namen kloppen niet meer.” Hiertoe is inmiddels een plan ontwikkeld en ondernemers die een plekje op de borden willen, kunnen zich melden. “Ook de straatverlichting is een punt van zorg”, aldus Ter Brugge, “maar daarvoor dienen we bij de gemeente te zijn.” En dan is er nog het hoofdstuk beveiliging. “Wat willen en kunnen we ermee en bovenal: is er behoefte aan?”, zo legde hij de bal bij de ondernemers. Het bleef vooralsnog stil.

 

Net zo stil als op het moment toen Ruben Baartman zich als de nieuwe dorpsmanager bij de ondernemers introduceerde en terloops de vraag stelde wat nu eigenlijk het DNA is van het industrieterrein. Hij hoopte daarmee enkele handvatten te vinden die kunnen helpen het terrein wat beter op de kaart te zetten. Maar zoals gezegd: het bleef stil. Op die ene opmerking na dan dat ‘oubollig’ wel een kenmerkende omschrijving was…

 

BE | Allbrass naar China

Een ander onderdeel van de middag was de presentatie van Ton Kemperink, de director Sales van BE | Allbrass International. In vogelvlucht ging hij door de ontwikkelingen van het internationaal werkende bedrijf, het vroegere Bons & Evers dat in 1949 werd opgericht. “Het gaat goed met onze onderneming”, zo zei hij en hij wist te melden dat op dit moment alles op alles wordt gezet om een nieuwe vestiging in het Chinese Shanghai te realiseren. Even later kregen alle gasten de gelegenheid met eigen ogen te zien wat er zoal gebeurt achter de schermen in de vestiging aan de Industriestraat, waar op dit moment zo’n 160 mensen werken.

 

De rondleiding werd besloten met een warme hap, waarin eenieder gezellig kon nababbelen en de gelegenheid kreeg de onderlinge contacten aan te halen. Een eerste stap op weg naar een nauwe samenwerking om van De Molenkamp weer een florerend industrieterrein te maken. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023