Luuc Botter therapeut en partner af
05-01-2020
BIJNA 65-JARIGE MANUEEL EN FYSIOTHERAPEUT FLEMINGHOF: ‘HET IS MOOI GEWEEST’

Luuc Botter therapeut en partner af

Een week vóór zijn officiële afscheid, op zaterdag 11 januari, zit Luuc Botter met gemengde gevoelens aan tafel. “O ja, ik mis het nu al”, zegt hij met een glimlach. “Samen met Nadine en Sebastiaan van Houwelingen hebben we hier in twaalf jaar tijd een geweldige praktijk neergezet. Met veel disciplines en vooral ook een heel enthousiast team van inmiddels dertien mensen. Maar tegelijk realiseer ik me dat ik eind deze maand 65 word en dat het dus tijd is om ook aandacht aan andere zaken te besteden.”

 

‘De Fleminghof betekende een enorme boost’

Botter zit inmiddels 38 jaar in ‘het vak’. Eigenlijk door toeval, want in zijn jonge en vooral ook sportieve jaren (“heb heel veel gebasketbald”) kreeg hij op een gegeven moment steeds meer met blessures te maken. En als gevolg daarvan ook met fysiotherapeuten. “Dat leek me wel wat en dus ben ik daarin doorgegaan. Eerst als fysiotherapeut in loondienst en later met een zelfstandige praktijk aan de Ziekenhuisstraat. In 2008 kwam Sebastiaan bij mij in dienst en in 2014 zijn we, samen met Nadine, de maatschap gestart in onze gezamenlijke nieuwe praktijk aan de Fleminghof. Dat gaf een enorme boost. Er kwamen steeds meer disciplines en specialismen en zo konden we helemaal voldoen aan de veranderende zorgvraag.”

 

Terugkijkend kan Botter niet anders dan concluderen dat het vak er veel leuker op is geworden. “Inhoudelijk is het, mede door de komst van al die specialismen, sterk verbreed. Nu ben je vooral een manager van het probleem en probeer je vanuit verschillende invalshoeken samen naar de patiënt te kijken. Én we pushen de patiënt steeds meer om ook zélf aan zijn probleem te werken en actiever te worden dus. Het is een wisselwerking die zijn vruchten afwerpt.” Maar gemopper is er ook. De rol van de zorgverzekeraars roept veel ergernissen bij de scheidend fysiotherapeut op. “Ik ben blij dat ik daar zometeen van af ben.”

 

Afscheidsreceptie

Na 11 januari is het echt over voor Botter. “Ik ben al oppas opa en sleutel graag aan oude auto’s. Maar voor het overige wil ik me nog even nergens aan binden, er komt vast wel iets voorbij.” Sebastiaan en Nadine van Houwelingen blijven samen partner van de fysiotherapiepraktijk. De leemte die Botter straks achterlaat vullen ze vooralsnog met het bestaande team op. Het afscheid wordt komende zaterdag gevierd met een receptie voor genodigden en patiënten. Van 15.00 tot 18.00 uur is iedereen dan welkom aan de Fleminghof 5. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023