GB90 verbaasd over principebesluit flexwoningen
VRAGEN OVER ONDER ANDERE NEGATIEF AMBTELIJK ADVIES

GB90 verbaasd over principebesluit flexwoningen

Het nieuwsbericht van 24 maart op BorneBoeit over het voornemen van het college om zo snel mogelijk flexwonen mogelijk te maken op het terrein waar nu het leegstaande gebouw van ’t Ridderspoortje staat kwam als een verrassing voor GB90 en overigens ook voor omwonenden en de naastgelegen school Jan Ligthart.
 

Roelof-Jan Naaktgeboren wil van het college weten of ze bij het nemen van het principebesluit heeft meegewogen dat deze ontwikkelingen een directe impact hebben op de omgeving, specifiek op de Jan Ligthartschool, en of deze vooraf is geïnformeerd. En als dat niet het geval is of het college alsnog bereid is om hierover gesprekken te voeren.
 

Negatief ambtelijk advies

Verder is Naaktgeboren benieuwd naar de precieze inhoud van het ambtelijk advies en wat vervolgens de ‘zwaarwegende’ reden van het college is geweest om hiervan van af te wijken.
 

GB90 wijst erop dat de tijdelijke woningen straks minimaal een half jaar direct grenzen aan de huidige kleuterspeelplaats. De bedoeling is dat de Jan Ligthart gaat verhuizen naar sportcomplex ’t Wooldrik. Maar stel dat de bouw bij ’t Wooldrik onverhoopt niet in de huidige vorm of tempo worden ontwikkeld, wat dan? “Verspeelt de gemeente met dit principebesluit dan niet het terugvalscenario voor de Jan Ligthartschool en ’t Oldhof?”, wil Naaktgeboren weten. (AJ)

 

Lees ook: Flexwonen op ’t Ridderspoortje

 

Foto boven © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lichtgeel hesje — 29 mrt 2022
Artikel 39 begrijp ik, mijn punt zit m meer in de constatering dat een raadslid van GB90 aangeeft het principebesluit als een verrassing te beschouwen, terwijl dit besluit uit naam is van het college, waarin een GB90 wethouder zit. Ofwel is hier niet door de wethouder over gesproken met zijn eigen partij GB90, ofwel speelt GB90 hier nu de vermoorde onschuld....
Ron Hartman — 29 mrt 2022
Dank Groen vestje voor de fijnzinnige opmerking dat je OF in de Raad meespeelt, OF als meedenkend burger 4 jaar lang je klep moet houden. Nog net niet zo ver als in de nu geisoleerde staten, maar het dictatoriale toontje is ook hier steeds herkenbaarder. Was het maar waar dat er iets te bespeuren is van dualisme.
Groen vestje — 29 mrt 2022
De reactie is niet zo heel vreemd. Dat heet dualisme en transparantie. Geen schoonheidsprijs, maar goed daar gaat de artikel 39 vraag klaarblijkelijk over.

Ik heb nog twee weken geleden nog even gezocht naar een lichtgeel hesje op de kandidatenlijst, maar helaas. Mijn stem had je gehad een kritisch raadslid die op beter op de hoogte is dan de gemiddelde mens!
Lichtgeel hesje — 29 mrt 2022
Vreemde reactie van GB90; er zit immers een Wethouder van deze partij in zowel het oude als het "overgangs-' college. Aangezien het principebesluit uit naam van het college is gecommuniceerd, betekent dit dat ofwel de wethouder zijn eigen partijleden niet (vooraf) heeft geïnformeerd, ofwel wordt er hier nu een act door GB90 voor de buhne opgevoerd. Beide verdienen in ieder geval niet de schoonheidsprijs.....

Boris doet stapje opzij voor nieuwe Baken

Het bleef lang stil rondom de plannen voor het nieuwe Baken van Borne, een...
07-05-2024

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024