BorneBoeit vandaag 10 jaar online
22-05-2023
‘UNIEKE CONSTRUCTIE WAAR WE MET ONS ALLEN TERECHT TROTS OP MOGEN ZIJN’

BorneBoeit vandaag 10 jaar online

Vandaag is het op de kop af tien jaar geleden dat BorneBoeit werd gelanceerd. Het platform - destijds een initiatief van de BBO, de Bundeling Bornse Ondernemers, maar amper een jaar later al verzelfstandigd en ondergebracht in de Stichting BorneBoeit - heeft in die periode een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Op dit moment tellen de website en app samen gemiddeld 6.000 bezoekers per dag, terwijl via de sociale media nog eens zo’n 22.000 volgers worden bereikt.
 

Mooie cijfers, waarop menig medium jaloers kan zijn. En dan te bedenken dat de 22 mensen die er op dit moment op welke wijze dan ook een bijdrage aan leveren, dit louter en alleen op vrijwillige en belangeloze basis doen. “Een unieke constructie, waarop we met ons allen terecht trots mogen zijn”, aldus Anke Jonathans en Bertil Meyer, de twee eindverantwoordelijken.
 

Van meet af aan al werd de slogan ‘Alles van, voor, door en over Borne’ gehanteerd. In de beginperiode vooral bedoeld om de doelstelling ‘Borne beter profileren’ en het ‘familie Borne gevoel’ te benadrukken. Maar ook na tien jaar is dezelfde slogan nog steeds van toepassing, nu binnen het publieke mediabestel als lokale media-instelling van Borne.
 

Niet altijd makkelijk

Wim Hesselink, secretaris van de Stichting BorneBoeit en destijds samen met Wim Geul en Dick Ellenbroek de grondleggers van BorneBoeit, is trots op wat er in al die jaren is bereikt. “We waren er in 2013 van overtuigd dat er behoefte was aan een nieuw platform. Er gebeurde veel meer in Borne dan terug te vinden was in de traditionele media en de toekomst was digitaal. De snelgroeiende bereikcijfers gaven ons gelijk.” Toch was het niet altijd even gemakkelijk. “We hadden toch te maken met tegenwerking vanuit de mediawereld en wij bleven zoekende naar een formule om BorneBoeit toekomstbestendig te maken. Het heeft in die beginjaren een aantal keren niet veel gescheeld of het platform was ten onder gegaan. Gelukkig hebben we nu een heel stabiel team met goede en bevlogen mensen en geeft de licentie als lokale media-instelling ons net weer een beetje meer financiële zekerheid om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.”
 

Onderscheiding

De verjaardag van BorneBoeit werd zondagavond met (bijna) alle betrokkenen gevierd in de ‘tuin’ van het kantoor aan de Europastraat. Voorzitter Jos van der Wal introduceerde bij die gelegenheid de eigen, unieke en zeer gewilde onderscheiding: de BBBB – het Bornse Boeit Bijtje Brilletje.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Joris van Hoof — 23 mei 2023
Van harte gefeliciteerd team BB!
Ans Westerbeek — 23 mei 2023
Hallo jubilarissen, namens de Rolstoelwandelgroep Borne van harte proficiat 🎉met het 10 jarig jubileum! Op naar de 20 jaar en hopen komen we elkaar nog heel vaak tegen. De Rolstoelwandelgroep
Team BorneBoeit — 23 mei 2023
Wát een verwennerij al die mooie en inspirerende woorden... Heel veel dank allemaal!
Ton Huiskes — 23 mei 2023
Ook deze 10 jaar is een felicitatie waard! Bravo Borne Boeit ga zo door. Inderdaad de positieve berichten zijn belangrijk, maar ook wat er verder speelt in Borne, Zenderen, Hertme en een deel van Azelo.
Op reacties krijg je soms minder positieve commentaar terug, maar dit neem 'k met een greintje zout. Op naar de 30 000!
Marjan Boxem — 23 mei 2023
Van harte gefeliciteerd! Ik lees de artikelen op Borne Boeit elke dag en blijf zo goed op de hoogte van wat er allemaal speelt in de Gemeente Borne.
Dank aan alle vrijwilligers voor jullie inzet!
Cor — 23 mei 2023
Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.
Wim Kevelham — 23 mei 2023
Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal.
Borne Boeit volgen en je bent volledig geďnformeerd over hetgeen zich in Borne afspeelt. Ga zo door!
Bram Donkers — 22 mei 2023
Goed gedaan! Gefeliciteerd! Fijn dat ik tot nu toe bijna alleen positieve reacties lees. Bij sommige berichten komt helaas soms het slechtste van Bornenaars naar boven. Maar, ...
doorgaan!
HS — 22 mei 2023
Van harte gefeliciteerd Maar het is niet alleen maar hoera Ik vind dat het sneller op de site moet staan voor sommige onderwerpen En ik vind dat de bewoners meer moeten worden gehoord Bijvoorbeeld de Europa straat mist oversteekplaatsen maar het wordt niet door Borne boeit opgepakt dat de burger daar op kan reageren zodat Borne boeit het op het bureau van de gemeente kan leggen en zo zijn er zoveel onderwerpen Dus ga zo door met net iets meer !!
Siny Boer — 22 mei 2023
Van harte gefeliciteerd met jullie 10 jarig bestaan. Dankjewel voor jullie actuele, betrouwbare en deskundige verslaggeving!
Borne Boeit is onmisbaar voor iedereen die goed en snel op de hoogte wil zijn van wat er in ons dorp gebeurt. Ga zo door!
Jan Morsink — 22 mei 2023
Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. BB een prachtig en krachtig medium.
Dat "we"samen er nog jaren van mogen genieten.
En vooral: dat we goed geďnformeerd blijven. Top!
Jos Kok — 22 mei 2023
Elke dag kijk ik op Borne Boeit voor het laatste nieuws. De reportages zijn altijd van een hoog niveau. Gefeliciteerd en ga vooral zo door.
Jan Knoef — 22 mei 2023
Ik wens jullie de komende 10 jaar nog meer succes. Op naar de 10.
000 bezoekers per dag. Blijf actueel dan zal dit lukken.

Wim Oldenbeuving — 22 mei 2023
10 jaar, onmisbaar voor Borne.
Van harte geluk gewenst.
Wim Oldenbeuving.
Britt — 22 mei 2023
Wat een mooie mijlpaal! Van harte proficiat BorneBoeit!

Gouden Pieper voor Gerben Besselink

Vrijdag, zaterdag én zondag stond en staat Zenderen vooral in het teken van de nieuwe...
10-12-2023

Ophalen oud papier stopt

Vanaf 1 januari 2024 halen de muziekverenigingen in Borne geen oud papier meer op in de wijken....
07-12-2023

Uitbreiding Scholtenhof opnieuw op de agenda

Op 19 december besluit de gemeenteraad of het wel of niet een verklaring van geen bedenkingen...
01-12-2023

Blijvende herinnering oorlogstijd in Oud Borne

Vanaf nu prijken aan de toegangswegen naar Oud Borne cortenstalen tekstplaten die verwijzen naar...
29-11-2023

Hoe staat het met het warmtenet van Twence?

Afvalverwerker Twence is volop aan het ontwikkelen met een warmtenet, dat in Twente duurzame en...
29-11-2023

Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt

De Overijsselse Vrijwilligersprijs Borne 2023 werd zaterdagmorgen uitgereikt aan Fietsmaatjes...
25-11-2023