Borne kiest, maar wie en waarom?
MET POLITIEKE DEBATTEN EN PRAKTISCHE INFO HELPT BORNEBOEIT JE OP WEG…

Borne kiest, maar wie en waarom?

Over vijf weken gaat Nederland weer naar de stembus. Bijna 13 miljoen Nederlanders krijgen op woensdag 21 maart de kans een nieuwe gemeenteraad te kiezen die bevolkt is met mensen die het meeste voor zijn of haar belangen opkomen. Ook in Borne, Hertme en Zenderen, waar ruim 17.000 stemgerechtigden wonen. Maar aan wie ga je jouw stem geven, of aan welke partij?

 

Wat vind je belangrijk bij je keuze? Gaat het om de onderwijsvoorzieningen, is de verbindingsweg doorslaggevend of vind je de veiligheid in je straat en nabije omgeving van doorslaggevende betekenis? Of kies je toch vooral op gevoel en geef je de man of vrouw die je op de een of andere manier het meest nabij ligt, de lijsttrekker of een bekende in je omgeving bijvoorbeeld, het voordeel van de twijfel?

 

Special Borne Kiest

Allemaal vragen waarop wij natuurlijk zo een-twee-drie ook geen antwoord kunnen geven. Wel proberen we je de komende weken te helpen en je op een hele basale en toegankelijke wijze wegwijs te maken in het politieke spel dat verkiezingen heet. Zo tref je vanaf volgende week de special Borne Kiest op onze site, waarin zeven politieke partijen hun programma’s en ook ander voor hen relevant nieuws kunnen melden.

 

Via een ‘prikbord’ kun je hierop reageren en wij hopen uiteraard dat de politieke partijen dit op hun beurt ook weer op jouw reactie doen, want zij roepen immers dat ze graag met bewoners in contact willen komen. Een kans voor open doel dus…

 

De Stemtafel in café De Steeg

Daarnaast gaan we vanaf woensdag 21 februari vier weken lang elke woensdagavond met de lijsttrekkers van de zeven Bornse politieke partijen in gesprek. De eerste drie avonden nodigen we daarvoor telkens twee à drie lijsttrekkers uit, waarbij we vooral zoeken naar de persoon achter de lijsttrekker, naar zijn of haar drijfveer om zich voor de Bornse gemeenschap in te zetten en naar waar de verschillen zitten met zijn of haar opponent van die avond.

 

Deze debatten vinden plaats ‘in de kroeg’, bij grandcafé De Steeg aan de Grotestraat. Gewoon lekker aan de stamtafel en het is daarom niet voor niets dat wij deze avonden, waarvoor wij je overigens van harte uitnodigen, De Stemtafel noemen. Het duurt niet lang, slechts een half uurtje, en we beginnen om 20.00 uur. JW Videoproducties zal een registratie van de avonden verzorgen die je op een later moment via BorneBoeit terug kunt zien.

 

Slotdebat in Zenderen

De vierde avond, één week vóór de verkiezingen, houden we het grote slotdebat bij restaurant Lutke Hulscher in Zenderen. Daar schuiven alle zeven lijsttrekkers aan en praten we met hen - en hopelijk ook met jou - over alles wat Borne bezighoudt en waar het naar toe moet met ons dorp in de komende vier jaren. Dit debat begint om 20.00 uur precies en zal - met de hulp van ARD mediaproducties – live via onze site te volgen zijn. We verwachten dat het debat tot plm. 21.30 uur zal duren.

 

Kortom, wij hopen dat we je met onze inzet helpen om op 21 maart een goede keuze te maken. Dat je op een of meerdere avonden ook aanwezig bent en/of je suggesties en reacties aan ons wilt doorgeven. Wellicht kunnen we ze dan tijdens een van de avonden aan de lijsttrekkers voorleggen.

 

Reageren kan door de reactieknop onderaan deze pagina te gebruiken of een mail te sturen naar info@borneboeit.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Provincie verkiest tracé langs A1/A35

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Milieueffectrapportage (PlanMER) van de...
02-03-2021

SP in de strijd voor een eerlijke overheid

ADVERTORIAL • De SP heeft speciaal voor de kiezers in de gemeente Borne 5 campagnefilmpjes...
01-03-2021

Vloedbeltverbinding stuk voordeliger dan...

Als de gemeenteraad besluit om medewerking te verlenen aan de aanleg van de Vloedbeltverbinding,...
25-02-2021

Intrekken bij Kulturhus lijkt (nog steeds)...

Eén van de grote projecten waar de gemeente Borne voor staat is de huisvesting van de...
23-02-2021

Keuzes zijn nu echt aanstaande

“Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dat is over het algemeen niet de meest...
23-02-2021

Nog 2,5 ton beschikbaar voor coronakosten 2021

Het college van burgemeester en wethouders zal aan de raad voorstellen om de van het Rijk...
11-02-2021