Beantwoording vragen over Zomerkamp
BORNE SPORT VINDT ZOMERACTIVITEIT EEN SUCCES

Beantwoording vragen over Zomerkamp

Eind juli vond in Borne een zomerkamp plaats. Kinderen van 6 tot 14 jaar konden vier dagen deelnemen aan diverse sportieve activiteiten. De gemeente had hiervoor een extra buurtsportcoach ingehuurd, die vervolgens zijn eigen commerciële bedrijf PB Soccer contracteerde voor de uitvoering van het kamp. De gang van zaken riep vragen op bij Ellie Verschoor van GB90. Zij stelde er schriftelijke vragen over.

 

PB Soccer

Het college van B en W antwoordt dat de inhuur van een extra buurtsportcoach nodig was omdat de reguliere sportcoaches niet beschikbaar waren en er, conform de doelstellingen van het beleid, een sportinstuif in de zomervakantie gewenst was. De tijdelijke extra inhuur zou passen in het budget van Borne Sport. Om de organisatie met betrekking tot aanmelding, betaling en uitvoering zo soepel mogelijk te laten verlopen werd gekozen dit via PB Soccer te laten verlopen.

 

Geldstromen

De inkomsten (75 euro per kind) van het zomerkamp waren voor PB Soccer, die echter ook een deel van de rekeningen betaalde. Volgens het college was de activiteit kostendekkend (voor PB Soccer) en werd er een duidelijke en gespecificeerde begroting voor overlegd. Voor de gemeente waren de kosten van de inhuur van de eigenaar van PB Soccer ten behoeve van voorbereiding, organisatie en uitvoering van het kamp, vergoedingen die aan deelnemende verenigingen werden betaald, de zwembadtickets en 23 keer deelnamekosten voor kinderen in armoedesituatie, kinderen van statushouders en kinderen die bij jeugdhulp bekend zijn. Dat laatste was een van de doelstellingen van het kamp. Bedragen worden er in de beantwoording niet genoemd.

 

Deelnemers

In totaal waren er vijftig deelnemers aan het zomerkamp, zeven kinderen kwamen uit andere gemeenten. Het idee was ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, maar de andere gemeenten betaalden niet mee aan de kosten.

 

Volgens Borne Sport was het zomerkamp een succes. ‘Voor volgend jaar hopen wij nog meer kinderen via het Sociaal Fonds te kunnen bereiken. Een sterk punt van deze week is zeker geweest hetzelfde sportkledingtenue. Dit heeft bijgedragen aan een mooie uitstraling van een groep kinderen ongeacht milieu, achtergrond en sportniveau.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024