Meedenken over duurzame energie
GB’90 WIL 24 JANUARI WENSEN EN IDEEËN OPHALEN

Meedenken over duurzame energie

De politieke partij GB’90 wil graag ideeën en wensen van inwoners ophalen op het gebied van het verduurzamen van de gemeente Borne.

 

“Ook in Borne moeten we overstappen op duurzame energie. Inwoners van Borne zijn hiermee al actief bezig binnen de stichting Borne Energie. Borne Energie heeft zich de afgelopen jaren ingezet om duurzame vormen van energie onder de aandacht te brengen bij de inwoners van Borne. De gemeente Borne heeft zelf echter nog geen eenduidig en uitgebreid beleid. Wel zijn er doelstellingen neergelegd om Borne de komende jaren te verduurzamen”, schrijft de lokale partij.


“We zijn op zoek naar inwoners die hierover mee willen denken en meepraten tijdens de thema-avond Duurzame Energie op donderdag 24 januari 2019, aanvang 19.30 uur in De Blokhut, Esstraat, te Borne. De ideeën en voorstellen die uit deze avond naar voren komen worden verzameld door onze raadsleden. En zijn mede bepalend bij de inbreng van GB’90 in de gemeenteraad als het gaat over verduurzaming.”

 

De avond zal worden ingeleid door Wilma Paalman, zelfstandig adviseur duurzame energie, en Frank Vos, projectleider Cogas in Wensink-Zuid.

 

Aanmelden bij voorkeur door een mail te sturen naar gb90cafe@gmail.com of telefonisch op 06-10485544. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is wordt de volgorde van aanmelding gehanteerd.

 

(Foto boven: GB’90 café vlak voor de verkiezingen)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Johan — 18 jan 2019
Prima initiatief om mee te denken en mee te praten. In Amsterdam kunnen bewoners daarna ook nog meestemmen: https://westbegroot.amsterdam.nl/ Belangrijk als het over zaken gaat die je leefomgeving direct en lang beïnvloeden. Maar natuurlijk blijft de gemeenteraad verantwoordelijk.
McHak — 15 jan 2019
Is diftar ook een duurzame bron van energie?
Ron Hartman — 14 jan 2019
Nee Paul, ik heb het over senioren met een Citroën Berlingo Electrique. Gewoon aan het stopcontact en af en toe een ritje naar een of meer winkels en dan weer hups aan het stopcontact. Toeren is echt uit zolang het rekening rijden nog niet werkt.
Paul Cohn — 14 jan 2019
Nou Ron, als jij een nightrider bent moet je dat maar doen: overdag je peperdure E-bolide opladen met je eigen PV-panelen en 's nachts rondtoeren.
Als je slim bent kun je ze in een goedkopere E-auto gewoon onderweg meenemen; www.youtube.com/watch?v=cJwvGhz67zw
Ron Hartman — 14 jan 2019
Je zou beter een discussieforum hier kunnen maken over dit onderwerp.
Mijn advies: Verspil geen geld aan zonnepanelen als het salderen (verrekenen) verdwijnt. Zelf kun je de opbrengst van de panelen immers niet echt gebruiken als het s avonds donker en koud is. In de zomer kun je wel de airco laten lopen en overdag, je e-car opladen. Pas nadat je huis extreem is geisoleerd en er haast overal tripple glas en vloer/wandverwarming ligt, kun je gaan denken aan warmtepompen, een nieuw (pannenloos) hoog-geisoleerd dak met ge-integreerde zonnepanelen. Van onder naar boven en van binnen naar buiten werken dus en je vooral de kop niet gek laten maken VOOR dat je woning hysterisch is geisoleerd. Daar WEL stapsgewijs, morgen al, mee beginnen; het bespaart het meest.

Verbouwing Kulturhus flink duurder uitgevallen

Het blijkt dat de inpandige verbouwing van het Kulturhus in 2019 maar liefst 263.000 euro meer...
03-12-2020

Azelo: ‘Au zeggen is niet genoeg’

In Azelo is gisteravond blij en met instemming gereageerd op het verloop van de extra...
01-12-2020

Interpellatiedebat over gang van zaken azc

De gang van zaken rondom het azc in Azelo, waarbij het College het voornemen heeft om de...
27-11-2020

Toch weer opvang asielzoekers in Azelo

Eind 2019 sloot het COA voor de derde keer de deuren van de azc-locatie in Azelo. Deze keer...
26-11-2020

Beperkt ruimte voor windmolens

Ook het duurzame energieplan voor de gemeente Borne ligt in concept op tafel. De invulling van...
25-11-2020

Windmolens rondom Borne?

In Hof van Twente is er een initiatief om tot twee hoge windturbines te komen nabij knooppunt...
17-11-2020