**ADVERTORIAL**

 

Help jij mee de vakken van onze super te vullen?

parttime kansen bij PLUS Wallerbosch in Borne

 

Je kent ons vast wel, PLUS Wallerbosch aan De Höfte 4, in het centrum van Borne. Een gezellige super, waar steeds meer mensen hun dagelijkse boodschappen doen. Logisch ook, want is er van alles te vinden en met zo’n 65 medewerkers doen we er werkelijk alles aan het allemaal zo overzichtelijk en ordelijk mogelijk te presenteren en onze klanten zoveel als het kan te helpen.

 

Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor onze vulploeg, zoals we dat binnenshuis noemen. Een team van zo’n 18, vaak jonge mensen. Jongens en meiden die er een aantal uren per week - vaak in de avonduren en tijdens de weekenden - voor zorgen dat er een maximaal aanbod in de schappen te vinden is. Dat ze daarbij onze klanten tussendoor waar nodig helpen en van advies dienen, vinden wij vanzelfsprekend. En dat maakt deze job ook direct zo afwisselend.

 

Ook iets voor jou?

Als jij graag in een team werkt met enthousiaste en gedreven collega’s, een aantal uren per week (tussen de 2 en 12 uur) beschikbaar bent en vooral ook klantvriendelijk, flexibel en sociaal vaardig, dan willen we graag eens met je kennismaken. Zeker als je er voor jezelf van overtuigd bent ook verantwoordelijkheid te kunnen dragen. En wie weet is deze job ook nog eens een opstap naar meer. Want voor de juiste mensen die zich verder willen ontwikkelen, is er altijd plek bij ons.

 

Reageren is eenvoudig. Stuur een mailtje met je gegevens naar robert.wallerbosch@plus.nl of ga naar de website, waar je direct een formulier kunt invullen.

 

**ADVERTORIAL**

 

Interieurverzorgers m/v

tussen de 12,5 en 24 uur per week; aaneengesloten dagen of dagdelen in overleg

 

PROFiCS is een professionele schoonmaakorganisatie in Borne. Vanuit ons bedrijf aan de Industriestraat werken we met ruim 30 collega’s onder meer aan het schoonhouden van vele panden. Op korte termijn zoeken we versterking.

 

Voor enkele opdrachtgevers zoeken we namelijk interieurverzorgers voor tussen de 12,5 en 24 uur per week. Je werktijden bepalen we in overleg. Het belangrijkste is dat je van aanpakken weet en zelfstandig kunt werken.

 

Ben jij degene die we zoeken? Bel dan snel met Bert Oude Lansink (06 5435 4526) of mail je gegevens naar info@profics-schoonmaak.nl en wie weet kun je dan heel binnenkort al aan de slag.

 

 

**ADVERTORIAL**

 

INGRID SCHERPHOF: “HET IS GEWOON GEWELDIG OM HIER JE VAKKENNIS TE ETALEREN’

Leurink Mode zoekt een tweede coupeuse

 

“Eigenlijk zoeken we een kopie van Ingrid”, zegt Marc Leurink van Leurink Mode aan het Dorsetplein. Ingrid Scherphof, de coupeuse waar hij op doelt, begint er een beetje verlegen bij te glimlachen. Toch zit er wel een kern van waarheid in het statement van de ondernemer, want Ingrid heeft al 15 jaar haar hart verpand aan de modezaak. “Ik vind het nog elke dag een enorm leuke job. De contacten met je klanten, maar ook met collega’s en dan nog eens de meest uiteenlopende opdrachten… het is gewoon geweldig om hier mijn vakkennis en ervaring telkens weer te kunnen etaleren. Alleen… het wordt gewoon te druk, dus zit ik nu te springen om een tweede coupeuse, die twee à drie dagen per week wil en vooral ook kán bijspringen.”

 

‘We zijn wél Leurink’

Een kijkje in het atelier van Ingrid, op de bovenverdieping, maakt al snel duidelijk wat ze precies bedoelt. In het ene vertrek staan de huishoudnaaimachine alsook enkele andere machines, in het andere het stoomstrijkapparaat en in de kamer daarnaast hangt het nog uit te voeren verstelwerk. Van een colbert nauwer en een japon korter maken, tot borduurwerk, het verplaatsen van knopen en het aanbrengen van schoudervullingen. “Het zijn vaak de meest uiteenlopende opdrachten, die ik in nauw overleg met de klant ga uitvoeren. Daarbij ben ik dan ook degene die aangeeft of de gewenste veranderingen wel mogelijk zijn. Het moet immers allemaal wel kunnen, we zijn wél Leurink en dat betekent ook dat we ons geen prutswerk willen en kunnen permitteren.”

 

Om die taak aan te kunnen, heb je volgens Ingrid veel stofkennis nodig. “We verkopen nu eenmaal exclusieve stoffen in zowel wol, zijde, linnen als leer. En allemaal hebben ze hun eigen kenmerken. Daar moet je dus rekening mee houden in je advisering. Wat kan wel en wat kan absoluut niet? Maar dat maakt het tegelijkertijd ook zo leuk en afwisselend. Wat dat betreft is mijn hobby ook echt mijn werk geworden. Ik geniet ervan. En ja, ook op de zaterdagen hoor. Dat weet je en dat hoort er nu eenmaal bij.”

 

Wie zoeken we precies?

Datzelfde geldt voor de coupeuse die Ingrid graag als rechterhand zou zien. Zij werkt straks twee à drie dagen per week, heeft ook al de nodige ervaring in het coupeusewerk opgedaan en kan - net als Ingrid - bogen op een gedegen stofkennis. En bovendien heeft ze de vaardigheden en het overwicht om klanten van een gefundeerd advies te dienen. “Kortom, ze moet er wel staan hoor”, zo vat Ingrid het bondig samen.

 

Als jij zo iemand bent, is een mailtje naar christel@leurinkmode.nl de kortste weg. Wellicht dat we je dan heel binnenkort eens uitnodigen om kennis te maken. Voor het geval je eerst nog meer wilt weten, kun je op woensdag, donderdag en vrijdag bellen met Ingrid Scherphof, telefoon (074) 266 1632.

 

 

Help jij mee BorneBoeit verder uit te bouwen?

 

Het gaat goed met BorneBoeit. In de inmiddels acht jaar dat we ‘in de lucht’ zijn, hebben we een bijzondere plek veroverd binnen de Bornse samenleving. Dagelijks bezoeken zo’n 6.000 mensen, zowel jong als iets ouder, onze website en app. En op Facebook tellen we inmiddels ruim 14.000 volgers. Daarnaast zijn we door de gemeente Borne aangewezen om de taak als dé lokale publieke media-instelling te vervullen.

 

Al met al een ontwikkeling waar we trots op zijn en die ons prikkelt om met heel veel enthousiasme op de ingeslagen weg door te gaan. Dat kunnen we echter niet alleen, da’s logisch. Dus is er plek voor enkele nieuwe mensen (jongens en meiden, mannen en vrouwen) die ons daarbij willen helpen.

 

Redacteuren

Op dit moment zoeken we enkele redacteuren die een deel van de verslaggeving op zich willen nemen. Vanzelfsprekend is daarvoor een uitstekende kennis van het Nederlands onmisbaar. Ook hechten we eraan dat je in Borne woont.

 

Lijkt het jou leuk binnen ons enthousiaste team een in eerste instantie vrijwillige bijdrage te leveren aan onze verdere ontwikkeling en zit het pionieren je in het bloed? Aarzel dan niet en stuur je mail naar info@borneboeit.nl, of bel met Anke Jonathans (06 4248 4901) of Bertil Meyer (06 5571 7319). Zij vertellen je graag meer.

 

 

**ADVERTORIAL**

 

Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Sophie, Mariska en Hans bestrijden samen met hun collega’s jaarlijks ruim 4.000 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers zoals Sophie die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Match jij met Brandweer Twente?

 

Kan Borne ook op jou rekenen?

 

Ook in Borne zoeken we brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn (op basis van vrije opkomst). Zeker als je overdag beschikbaar bent voor de brandweer, hebben we kans op een match! Je wordt onderdeel van een hecht team, ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding en oefeningen en bent inzetbaar bij calamiteiten. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Borne rekenen altijd op de brandweer.

 

Flexwerkende vrijwilligers op kazernes

Steeds meer mensen werken in verband met corona thuis. Juist in deze situatie kun jij het verschil maken! Ben je niet gebonden aan een vaste werkplek, dan biedt Brandweer Twente gratis werkplekken met voorzieningen aan. Dat is win-win. Je kunt je (eigen) werk vanuit de kazerne doen, waarbij de kans bestaat dat de pieper gaat om hulp te verlenen. Als flexwerker werk je gemiddeld twee dagen in de week in de kazerne en rukt bij een alarmering uit.

 

Kom werken bij de warmste werkgever van Nederland

Wil jij je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Borne? Laten we samen uitzoeken hoe we dat slim kunnen combineren met jouw studie of baan, jouw levensstijl en thuissituatie. Ben je benieuwd hoe een drukke baan te combineren is met de vrijwillige brandweer? Kijk dan op www.werkenbijbrandweertwente.nl en word ook vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland!

 

Meer nieuws